Shrnutí podzimní části sezóny 2021-22

15.11.2021 14:57

Shrnutí podzimní části sezóny 2021-2022

V sobotu dne 13.11.2021 po poledni jsme se sešli v restauraci na našem travnatém hřišti, abychom si zhodnotili uplynulou podzimní část sezóny 2021-2022. Nyní bych v krátkosti uvedl výsledky našeho snažení:

Letní soustředění v Brdech:

Sezóna nám začala již na letním soustředění v Brdech na fotbalové hřiště do Sportovního centra Věšín. Byť nám moc nepřálo počasí, tak jsme splnili plán. Nabrali jsme fyzičku, jelikož jsme s sebou měli kondičního trenéra Petra, který dal klukům zabrat. Tréninky probíhaly ve třech fázích. Sehráli jsme i dva přípravné zápasy, které nám ukázaly slabiny. Kluci si zde mezi sebou zvolili kapitána Denise J.K. a jeho zástupce Ondru D. Těsně před zahájením sezóny jsme ještě poměřili síly s Povltavskou Akademií. 

Sezóna - podzim 2021:

Na konci předchozí sezóny jsme si odsouhlasili, že přihlásíme soutěž staršího dorostu U19, která je pro ročníky 2003-2004. Mělo to několik důvodů a nyní po půl sezóně si myslím, že to bylo dobré rozhodnutí. Hrajeme I.A třídu, kde je celkem 12 týmů. Naším hlavním cílem bylo na podzim nasbírat zkušenosti v této věkové kategorii, které následně zúročíme v jarní části sezóny. Kluci se myslím, že neztratili a vyzkoušeli si všechny pohledy (prohry, remízy i výhry). Takže jsme sehráli 11 mistrovských zápasů, které doplnil i jeden pohárový s FC Přední Kopanina. Do sezóny celkově vstoupilo 21 hráčů. Výsledky jednotlivých zápasů jsou uvedeny v tabulce:

Ze shrnutí je vidět, že 6x jsme prohráli, 2x remizovali a 3x vyhráli, plus vítězný zápas v poháru. Z výsledků jednotlivých zápasů je vidět, že jsme do soutěže vstoupili s velkým respektem, i když hned ve třetím zápase jsme ukázali naší velkou sílu na Dukle. Celkové skóre je negativní. Doplnil jsem i statistiku prvních a druhých poločasů, kdy nám šly lépe ty druhé, kde máme pozitivní skóre. Je vidět, že hrajeme otevřený fotbal, kdy hodně gólů dáváme, ale i dostáváme :-) Několikrát jsme si dokázali, že každá chybka je v této soutěži potrestána. Myslím, že jsme ještě ztratili pár bodů, když jsme nedali penaltu v poslední minutě zápasu se Stodůlkami (2:2), který jsme si za výkon v celém zápasu zasloužili vyhrát, né úplně hezký zápas s FA Praha a pak divoký zápas na Dukle JM, kde soupeř neměl dohrávat v 11. Nejvíce mě ale naštval výkon hráčů v Březiněvsi! Ten jsme sice povinně vyhráli, ale předvedený výkon stál za pendrek :-( Naopak se kluků povedl pohárový zápas s Kopaninou, přes kterou jsme postoupili do čtvrtfinále poháru :-) Dole jsou ještě uvedeny statistiky domácích zápasů a zápasů venku. Více se nám dařilo opět venku. 

 Individuální hodnocení

O naše góly a asistence se postaralo celkem 12 hráčů! Paráda. Pro lepší přehlednost jsem součty bodů a umístění shrnul do tabulky dole. Tam si dohledáte jednotlivé bodové hodnocení a pořadí. Nyní v součtu uvedu umístění na prvních příčkách, kde v závorce uvedu počet gólů a asistencí. Takže celkově se na prvním místě umístili Matěj MOTTL 13 (8+5) a Jakub KRAUS 13 (7+6), 2) Adam ONDRÁK 7 (5+2), 3) Standa KÁRSKÝ 6 (3+3) A Petros TEMERTZIDIS 6 (3+3),........ všem, kdo bodovali, moc gratuluju a moc je všechny chválím. Samozřejmě včetně OBRÁNCŮ, kteří mají úplně odlišný úkol :-) 

Střelci

Pro možnost vyhodnotit nejužitečnějšího hráče, jsme zavedli bodové hodnocení všech nominovaných hráčů. Známkování je nejhorší "1", nejlepší "3". Známka je průměrem ze 3 ukazatelů a to za "chuť hrát, radost ze hry, nasazení při zápase". Vždy jsem ještě přihlížel na maxima, které jsou schopni hráči dosáhnout. S průměrnou známkou 2,7 se na děleném prvním místě umístilo celkem 7 hráčů. Celý tým pak dosáhl na průměrnou známku 2,5. Tuto kategorii jsme na dokopné doplnili ještě o vyhodnocení "překvapení", hráčů, kteří udělali velký posun a našli si posty, na kterých podávali stabilně dobrý výkon. Jsou to Petr V. a Maksim I. Gratuluji.

Docházka

Výkony hráčů jsou závislé na jejich přístupu k tréninkům, proto byli vyhlášeni hráči s největší účastí na trénincích v podzimní části sezóny, kdy z celkových 26 tréninků byl na tréninku:

25x - Matěj M.

24x - Denis J.K.

23x - Petr V.

Plány

V zimní přestávce plánujeme odehrát několik přípravných zápasů (Zličín, Kolovraty, Povltavská Akademie, apod.). Pokud to situace dovolí, tak bych byl rád, kdybychom v Březnu jeli na ZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ. Větší část týmu si v rámci zimní přípravy zahraje futsalovou ligu dorostu.

Poděkování

Všem hráčům, kteří nás reprezentovali při mistrovských a přípravných zápasech.

 

Velké poděkování samozřejmě patří kolegům trenérům: Jiřímu MOTTLOVI a Vasylovi GRUSHYNSKÉMU za spolupráci v této uplynulé části sezóny.

 

Další poděkování samozřejmě směřovalo k rodičům, kteří kluky a náš tým podporují finančně, odváží na zápasy, vodí kluky na tréninky, bouřlivě nás podporují. V neposlední řadě jim patří velké díky za přípravu pokrmů pro konání oslavy zakončení "dokopnou". Díky tomu jsme byli schopni být samostatní. Všem velké díky.

 

Další poděkování patřilo našemu mateřskému klubu TJ SOKOL ŘEPY, který nás podporuje a stará se o zajištění soutěží.

 

Další velké poděkování patří našemu sponzorovi firmě www.dovoz-jidel.cz (Beránkům) za zajištění občerstvení na dokopnou a za dresy, ve kterých hrajeme.

 

Další poděkování patří rodičům, kteří se nějakou měrou podílejí na chodu našeho týmu při zápasech, trénincích a turnajích:

Jiřímu MOTTLOVI - náš zapisovatel, bez kterého bychom neměli předchozí statistiky. 

 

Fotografové - Jiří ONDRÁK a Pavel DUBSKÝ - zvěčňují naše děti při akcích v jednotlivých zápasech.

 

Pomocníci Pavel KRAUS  a Edgar nám pomáhají při zápasech - zdravotník, mávání, pomoc s přípravou a úklidem Dokopné

 

Manželce Jarče - za velkou podporu, trpělivost a shovívavost. 

Trenér