Shrnutí podzimní části sezóny 2022-2023

14.12.2022 06:51

Shrnutí podzimní části sezóny 2022-2023

V úterý dne 13.12.2022 po tréninku jsme se sešli na bowlingu v restauraci Manta, abychom si zhodnotili uplynulou podzimní část sezóny 2022-2023. Nyní bych v krátkosti uvedl výsledky našeho snažení:

Letní soustředění v Brdech:

Sezóna nám začala již na letním soustředění v Brdech na fotbalové hřiště do Sportovního centra Věšín. Vše co jsme si plánovali, tak nám podařilo splnit. Nabrali jsme fyzičku, jelikož tréninky probíhaly ve třech fázích. Sehráli jsme i dva přípravné zápasy se Spartak Rožmitál dorost a pak SK Březnice muži, který nám ukázal slabiny. Kluci si zde mezi sebou zvolili kapitána Arsiho B. a jeho zástupce Jakuba K. Těsně před zahájením sezóny jsme ještě poměřili síly s TJ Červený Újezd a s Povltavskou Akademií. 

Sezóna - podzim 2022:

Na konci předchozí sezóny jsme si odsouhlasili, že se popereme o postup do vyšší soutěže, tj. přeboru. Hrajeme I.A třídu, kde je celkem 10 týmů. Naším hlavním cílem bylo už na podzim ukázat nasbírané zkušenosti z předchozí sezóny, kdy jsme hráli se staršími ročníky. Bohužel vstup do sezóny se nám úplně nepodařil dle plánu. V prvním zápase s Juniorem to mělo k ideálu daleko, druhý jsme dohrávali v 10 a na Podolí to vypadalo spíše na cirkuse :-( Ale jak s oblibou říkám, tak jsme se měli se všemi okolnostmi vyrovnat lépe, když máme toho tolik odehráno. V další fázi sezóny už to bylo dobré. Takže jsme sehráli 9 mistrovských zápasů, které doplnil i jeden pohárový se Slavojem Vyšehrad. Do sezóny celkově vstoupilo 17 hráčů, jelikož Adam odcestoval na stáž, Standa si dal oddych od fotbalu, Saša odcestoval domů a Ali byl k dispozici jen tehny, když nemusel pracovat. Výsledky jednotlivých zápasů jsou uvedeny v tabulce:

Ze shrnutí je vidět, že 6x jsme prohráli, 4x vyhráli. Celkové skóre je pozitivní, kdy jsme 36 gólů vsitili a 33 obdrželi. Z výsledků statistiky prvních a druhých poločasů, nám šly lépe ty první, kde máme pozitivní skóre. Je vidět, že hrajeme otevřený fotbal, kdy hodně gólů dáváme, ale i dostáváme :-) Několikrát jsme si dokázali, že každá chybka je v této soutěži potrestána. Myslím, že jsme ještě ztratili pár zbytečných bodů, kdy jsme ztratili výborně rozehraný zápas v Kolovratech, který jsme si za výkon v celém zápasu zasloužili vyhrát. Derby se Stodůlkami nám chyběl Max, který by nám určitě pomohl ve vyrovnaném zápase. Nejvíce mě ale naštval výkon hráčů hned v prvním zápase s Juniorem, kdy mě mrzelo, že kluci nebyli soustředění a míče se od nich odrážely :-( Naopak se kluků moc povedl poslední zápas s Uhříněvsí, která byla první, a s kterou jsme prohrávali už 2:0. Přesto se kluci zvedli a byla to jízda :-) Dole jsou ještě uvedeny statistiky domácích zápasů a zápasů venku.  

 Individuální hodnocení

O naše góly a asistence se postaralo celkem 12 hráčů! Paráda. Pro lepší přehlednost jsem součty bodů a umístění shrnul do tabulky dole. Tam si dohledáte jednotlivé bodové hodnocení a pořadí. Nyní v součtu uvedu umístění na prvních příčkách, kde v závorce uvedu počet gólů a asistencí. Takže celkově se na prvním místě umístil Matěj MOTTL 20 (12+8), 2) Jakub KRAUS 19 (8+11), 3) Arsi BEREZHNYK 11 (8+3). všem, kdo bodovali, moc gratuluju a moc je všechny chválím. Samozřejmě včetně OBRÁNCŮ, kteří mají úplně odlišný úkol :-) 

Střelci

Pro možnost vyhodnotit nejužitečnějšího hráče, jsme zavedli bodové hodnocení všech nominovaných hráčů. Známkování je nejhorší "1", nejlepší "3". Známka je průměrem ze 3 ukazatelů a to za "chuť hrát, radost ze hry, nasazení při zápase". Vždy jsem ještě přihlížel na maxima, které jsou schopni hráči dosáhnout. S průměrnou známkou 3,0 se na děleném prvním místě umístili dva hráči Petr V. a Denis J.K., kteří si drželi vysoký standard v obranných, ale i ofenzivních činnostech. Celý tým pak dosáhl na průměrnou známku 2,7. 

Docházka

Výkony hráčů jsou závislé na jejich přístupu k tréninkům, proto byli vyhlášeni hráči s největší účastí na trénincích v podzimní části sezóny, kdy z celkových 28 tréninků byl na tréninku:

32x - Arsi B. (před zahájením našich byl 4x s muži)

27x - Jakub K.

26x - Vasyl G., Petr V.

Účast na zápasech

Pro zajímavost, jak kdo nastupoval v našich zápasech a kdo a kolikrát pomáhal týmům dospělých:

Plány

V zimní přestávce plánujeme odehrát několik přípravných zápasů (Červený Újezd, Povltavská Akademie, Bohemiansapod.). Pokud to situace dovolí, tak bych byl rád, kdybychom v Březnu jeli na ZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ. Větší část týmu si v rámci zimní přípravy zahraje futsalovou ligu dorostu někdo doplní tým dospělých v zimní lize na Aritmě.

Poděkování

Všem hráčům, kteří nás reprezentovali při mistrovských a přípravných zápasech.

 

Velké poděkování samozřejmě patří kolegům trenérům: Jiřímu MOTTLOVI a Vasylovi GRUSHYNSKÉMU za spolupráci v této uplynulé části sezóny.

 

Další poděkování samozřejmě směřovalo k rodičům, kteří kluky a náš tým podporují finančně, odváží na zápasy, vodí kluky na tréninky, bouřlivě nás podporují.

 

Další poděkování patřilo našemu mateřskému klubu TJ SOKOL ŘEPY, který nás podporuje a stará se o zajištění soutěží.

 

Další velké poděkování patří našemu sponzorovi firmě www.dovoz-jidel.cz (Beránkům) za dresy, ve kterých hrajeme.

 

Další poděkování patří rodičům, kteří se nějakou měrou podílejí na chodu našeho týmu při zápasech, trénincích a turnajích:

Jiřímu MOTTLOVI - náš zapisovatel, bez kterého bychom neměli předchozí statistiky. 

 

Fotograf - Pavel DUBSKÝ - zvěčňuje naše děti při akcích v jednotlivých zápasech.

 

Pomocníci Pavel KRAUS  a Václav JON8K nám pomáhají při zápasech - zdravotník, mávání.

 

Manželce Jarče - za velkou podporu, trpělivost a shovívavost. 

Trenér