Shrnutí uplynulé sezóny 2021-2022

29.06.2022 21:19

Shrnutí sezóny 2021-2022

V úterý 28.6.2022 jsme se sešli v restauraci na našem travnatém hřišti, abychom si v krátkosti zhodnotili uplynulou sezónu 2021-2022. Nyní bych v krátkosti uvedl výsledky našeho snažení:

Sezóna 2021-22:

Máme za sebou sezónu, do které jsme vstoupili jako "benjamínci". Hráli jsme soutěž staršího dorostu U19, která je pro ročníky 2003-2004. Naším hlavním cílem bylo na podzim nasbírat zkušenosti v této věkové kategorii, které následně zúročíme v jarní části sezóny. Myslím, že tento plán se povedl. Na podzim jsme vyhráli 3 zápasy, 2 remizovali a zbytek prohráli. Na jaře jsme 5 zápasů vyhráli a jeden remizovali. Na podzim jsme měli lepší první poločasy, kdy jsme 18 gólů dali a 15 dostali. Naopak ve druhých poločasech jsme 21 gólů inkasovali a pouze 9 gólů dali. To ukazuje, že jsme museli zapracovat na fyzičce během zimní přípravy, abychom vydrželi do druhých poločasů a ještě byli schopni svádět souboje rameno na rameno. Navštívili jsme pár tréninků fitboxu, v tělocvičně jsme také více posilovali, následně jsme sehráli sérii náročných zápasů s týmy z vyšších soutěží. No a ono to zafungovalo. Rázem jsme na jaře měli oba poločasy pozitivní, kdy jsme v prvních poločasech 10 gólů dostali, ale 18 dali. Ve druhých pak 14 dostali a 20 dali. Takže i celkové skóre skončilo pozitivní. No není to paráda? :-) V obou tabulkách je rozdíl v zápase s Libuší, kde jsme bohužel ztratili body kontumací, díky mojí chybě, ale v našem hodnocení budu brát, že jsme zápas vyhráli. Takže jsme sehráli celkem 20 mistrovských zápasů, které doplnily i dva pohárové zápasy s FC Přední Kopanina a SK Hostivař. Do sezóny celkově vstoupilo 22 hráčů. Výsledky jednotlivých zápasů jsou uvedeny v tabulce:

Ze shrnutí je vidět, že jsme skončili celkově na 8 místě s 24 body. Tady nás mohou mrzet některé ztráty bodů (kontumace s Libuší, remíza s Duklou, prohra s Uhříněvsí). Nedá se nic dělat, ale mohli jsme klidně skončit na 5 místě! Tak to bylo blízko. Dole jsou ještě uvedeny statistiky domácích zápasů a zápasů venku. Více bodů jsme si tentokráte zajistili doma. 

 Individuální hodnocení

O naše góly a asistence se postaralo celkem 19 hráčů! Paráda. Pro lepší přehlednost jsem součty bodů a umístění shrnul do tabulky dole. Tam si dohledáte jednotlivé bodové hodnocení a pořadí. Nyní v součtu uvedu umístění na prvních příčkách, kde v závorce uvedu počet gólů a asistencí. Takže celkově se na prvním místě umístil Jakub KRAUS 35 (25+10), 2) Matěj MOTTL 30 (15+15), 3) Arsi Berezhnyk 14 (8+6), 4) Standa KÁRSKÝ 13 (10+3) a Adam ONDR8K 13 (6+7),........ všem, kdo bodovali, moc gratuluju a moc je všechny chválím. Samozřejmě včetně OBRÁNCŮ, kteří mají úplně odlišný úkol :-) 

Střelci

Pro možnost vyhodnotit nejužitečnějšího hráče, jsme zavedli bodové hodnocení všech nominovaných hráčů. Známkování je nejhorší "1", nejlepší "3". Známka je průměrem ze 3 ukazatelů a to za "chuť hrát, radost ze hry, nasazení při zápase". Vždy jsem ještě přihlížel na maxima, které jsou schopni hráči dosáhnout. S průměrnou známkou 2,9 se na děleném prvním místě umístilo celkem 5 hráčů. Celý tým pak dosáhl na průměrnou známku 2,8. 

Docházka na tréninky

Výkony hráčů jsou závislé na jejich přístupu k tréninkům, proto byli vyhlášeni hráči s největší účastí na trénincích v celé sezóně, kdy z celkových 72 tréninků (28 na podzim + 44 na jaře) byl na tréninku:

63x - Petr V.

62x - Jakub K., Denis J.K.

60x - Vasyl G.

58x - Arsi B.

56x - Matěj M.

53x - Ivan S.

Plány

Již od 19.7. je možno dobrovovolně chodit na tréninky dospělých (úterý a čtvrtek od 18:30 hodin). Přípravné zápasy 13.8. a 14.8. LETNÍ soustředění od 14.8. do 19.8., kde opět sehrajeme minimálně 2 zápasy. Hned po příjezdu ze soustředění bychom měli zahájit mistrovské zápasy (předpokládaní soupeři pro novou sezónu (viz. tabulka).

 

Poděkování

Všem hráčům, kteří nás reprezentovali při mistrovských a přípravných zápasech.

 

Velké poděkování samozřejmě patří kolegům trenérům: Jiřímu MOTTLOVI a Vasylovi GRUSHYNSKÉMU za spolupráci v této uplynulé části sezóny.

 

Další poděkování samozřejmě směřovalo k rodičům, kteří kluky a náš tým podporují finančně, odváží na zápasy, vodí kluky na tréninky, bouřlivě nás podporují. V neposlední řadě jim patří velké díky za přípravu pokrmů pro konání oslavy zakončení "dokopnou". Díky tomu jsme byli schopni být samostatní. Všem velké díky.

 

Další poděkování patřilo našemu mateřskému klubu TJ SOKOL ŘEPY, který nás podporuje a stará se o zajištění soutěží.

 

Další poděkování patří rodičům, kteří se nějakou měrou podílejí na chodu našeho týmu při zápasech, trénincích a turnajích:

Jiřímu MOTTLOVI - náš zapisovatel, bez kterého bychom neměli předchozí statistiky. 

 

Fotografové (příležitostní)- Jiří ONDRÁK a Pavel DUBSKÝ - zvěčňují naše děti při akcích v jednotlivých zápasech.

 

Manželce Jarče - za velkou podporu, trpělivost a shovívavost. 

 

Nakonec přeji Adamovi ONDRÁKOVI hodně štěstí na jeho misy do zahraničí. Doufám, že nám budeš fandit i přes oceán a až se vrátíš, tak se k nám připojíš! :-) Dále moc děkuji Standovi KÁRSKÉMU za vzorné reprezentování a přístup k našemu klubu. Jsi vzorem pro ostatní hráče a budeme doufat, že se vše v lepší obrátí a opět doplníš náš tým. Souhlasíš? :-)

 

Trenér