V neděli 10.10.2021 mistrák doma s ČAFC Praha.

10.10.2021 19:28

V neděli 10.10.2021 jsme sehráli další mistrák doma na trávě s ČAFC Praha. Pro zápas byli nominováni: Standa K., Ondra D., David K., Denis D., Maksim I., Vasyl G., Petros T., Petr V., Adam O., Matěj M., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S. Na poslední chvíli vypadl Kuba pro nemoc. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      3 : 2

Brankář: Tomáš S., góly: 2x Matěj M. (Adam, Déňa), Adam O. (Tomáš)

2. poločas      1 : 2

Brankář: Tomáš S., gól: Denis D. (Petros)

Konečné skóre se zastavilo na domácí remíze 4 : 4. 

Čekal nás zápas s týmem z první příčky, takže bylo nutné se na zápas dostatečně namotivovat, nastartovat, zopakovat si důležité věci, které tvoří tým! Kluci si sami řekli, co si představují pod pojmem týmová hra. Do zápasu oba týmy vstoupily aktivně a zároveň obezřetně. Byla vidět snaha o kombinaci a čekalo se na chyby. Ty samozřejmě přišly. V tomto zápase bylo krásně vidět, jak chyby patří k fotbalu a většina gólů padá právě z chyb. Takže jsme se o skóre hezky přetahovali. Nejprve udělal chybu s výběhem brankář soupeře, kterou potrestal Matěj po nahrávce od Adama, pak zase náš poslední bek Déňa špatně vyhodnotil situaci, pak zase soupeř, pak měl Ivan špatné postavení u hráče a rázem to bylo 2:2. Takže pro diváky pěkný zápas, pro trenéry náročný :-) Kluci byli soustředění, ale vše se rodilo těžce, protože soupeř byl silný a ne nadarmo byl na první příčce. Proto bylo důležité, že Adam stačil dát důležitý gól tzv. "do šatny". V šatně bylo vidět, že kluci fakt chtějí a to bylo super. Jenže nás čekalo dalších nelehkých 45 minut. Soupeř chtěl s vývojem zápasu něco udělat a začal hodně aktivně. Tlačil se dopředu. Paradoxně to nám umožnilo se párkrát dostat do slibného zakončení. Soupeře podržel dobře rostlý, šikovný brankář, a asi i proto má soupeř, tak málo obdržených branek. My se opět nevyvarovali chyb, když jsme svým nedůrazem na polovině hřiště usnadnili a nepřerušili průnik soupeřova hráče až do vápna. Hra se přiostřila a soupeř být nervózní a hra se více kouskovala. Z přímých kopů se dvakrát pokusili překvapit našeho brankáře Toma, který se nachytat nedal a míče dobře vyboxoval. Mrzelo by mě, kdyby si soupeř odvezl všechny body. Kluci makali, bojovali a vytvořili si také dostatek příležitostí. Jak jsem byl za ně rád, když se po rohu Petrose hlavou trefil Denis a zápas tedy skončil, myslím, že zaslouženě, remízou 4:4. My byli moc spokojeni. Soupeř však ne a odnesly to dveře kabiny!!! Myslím, že úplně zbytečná tečka za jinak pěkným zápasem. Já si ho moc užil a co Vy hráči?

Hodnocení jednotlivých hráčů: Standa 3 - dobře sis plnil obranné činnosti, i když někdy je potřeba přidat na důrazu. Chyběla mi u Tebe nějaká myšlenka na průnikovku směrem dopředu. Ondra v tomto zápase kryl záda Tomášovi, protože po nemoci absolvoval pouze 2 tréninky, tak jsem nechtěl, abychom ho hned vystavili velkému tlaku. Ondro super, že si to tak pochopil. David 3 - dobře si mluvil, důrazný v soubojích. Ale co ty auty :-( Na těch musíme zapracovat. Denis 2 - nastoupil jsi do druhého poločasu, abys sbíral zkušenosti. Rozhodujícím gólem ses odměnil týmu :-)  Maksim 3* - ta hvězdička je za to, jak si doslova vymazal soupeřova kapitána, od kterého ses nehnul na krok. Moc důležité a chválím. Zároveň si chtěl hrát a vyvážel jsi míč. Vasyl 2 - potřebuji abych už na tréninku viděl, že si jdeš hru užít a nebojíš se něco vyzkoušet, zkazit. Jsi velký pracant a makáš na sobě, tak to chtěj prodat. Jasný? :-) Petros 2 - podobně jako u Vasyla. Je potřeba jít do zápasu si to užít a zamakat za tým, za sebe a mít dobrý pocit z dobře provedené kličky, dobré nahrávky, tvrdé střely. Apropo, kdy jsi naposledy při zápase vystřelil? :-) Petr 3 - objevil ses ve středu a myslím, že si to zvládnul dobře. Hrál si zodpovědně, někdy bych byl rád, aby ses nebál míč vyvézt a více ses tlačil do zakončení. No a pro změnu by zůstal plnit defenzivní úkoly Standa nebo někdo jiný ve středu. Co říkáš? Adam 3 - dokonale si zastoupil Kubu, který nám vypadl ze sestavy a byl jsi to nyní Ty, který se tlačil do soupeřovy obrany, sváděl rychlostní souboje a i ses za dobrou práci odměnil. Super. Matěj 3 - objevil ses v útoku a plnil jsi přesně tu správnou roli takového "číhala", který čeká na chybu soupeře. A vyplatilo se, co :-) Výborně čteš hru, nebojíš se jít do souboje 1:1. Chválím. Ivan 2 - měl si to těžké, ale rychlostně si soupeři stačil. Jen někdy to chce lépe vyhodnotit situaci. Sníženou známku máš za kritiku rozhodčího, protože co kdyby Tě za to vyloučil a oslabil si tým? Bacha na to. Venca 3 - chtěl si hrát, bylo vidět, že sis dnes přijel zápas užít. Super. Byl jsi vidět i slyšet, dobře ses zapojoval do obranných i útočných činností. Arsi 2 - hlásil si mi, že nejsi úplně 100% fit, což oceňuji. Na Tvém výkonu bylo malé nachlazení znát. Dej se brzo do kupy :-) Déňa 2 - z chyby ses doufám poučil :-) Jinak dobrý výkon, nebojíš míč vyvézt a konstruktivně rozehrát, dobré centry do vápna. V diskusi s rozhodčím si byl také plný emocí :-) Tomáš 3 - líbí se mi, jak na sobě pracuješ a počínáš si s nadhledem. Opět si vytáhl pár pěkných a důležitých zákroků. Děkujeme Ti moc za pomoc a doufám, že i Ty budeš rád krýt záda Ondrovi. Doufám, že Vaši spolupráci budete rozvíjet na brakářských trenincích, které se chystají. Průměrná známka týmu je 2,5. Nyní je důležité se dobře připravit na dalšího soupeře a odevzdat tam maximum a pracovat týmově. Co říkáte, půjde to? 

Rodičům, moc děkujeme za povzbuzování. Vaší podpora byla důležitá :-) Díky.