V neděli 10.4.2022 první jarní domácí zápas s SK Běchovičtí Sršni.

12.04.2022 21:30

V neděli 10.4.2022 jsme sehráli první domácí zápas jarní části sezóny s SK Běchovičtí Sršni. Pro zápas byli nominováni: Standa K., Denis D., Vasyl G., Maksim I., Adam O., Marek S., Petr V., Matěj M., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S. Mladšímu dorostu šli pomoci Jiří B., Marek S. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      2 : 0

Brankář: Tomáš S., góly: Matěj M., Arsi B. (Petr V.)

2. poločas      0 : 1

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na domácí výhře 2 : 1. 

První zápas na jaře, kdy se vždy ukáže, jak byla úspěšná zimní příprava, která je delší než letní. Kluci vypadali, že už se nemohou dočkat a hlavně byl zápas konečně na trávě :-) Do zápasu vstoupili aktivně a hned vymýšleli průnikové nahrávky. Soupeř se uchyloval pouze k nákopům na rychlé a důrazné útočníky. Tady byla jedna zásadní změna oproti podzimu a to, že kluci se nebáli kontaktu, byli důrazní v osobních soubojích, a když už někdo propadl, tak se výborně zajišťovali. Super. Říkáme si, že kdo nestřílí, nedává góly. No a tak Matěj na hranici šestnáctky na nic nečekal a vystřelil na bránu a ono to tam s trochou štěstí spadlo. To bylo radosti :-) Kluci pokračovali v kombinační hře, kdy se pokoušeli nacházet prostory pro průnikovou nahrávku do běhu útočníkům, vytvářeli situace 2:1, 3:2, 4:3. Přinášelo to své ovoce, jen škoda, že nám chyběl větší klid v koncovce. Do poločasu se nám podařilo skóre navýšit, když Petr našel zpětnou nahrávkou Arsiho, který to tam nádherně uklidil přes brankáře. Poločas 2:0 a kluci vypadali, že si zápas moc užívají. Do druhého poločasu soupeř trochu zamíchal sestavou a důrazné hráče dal do obrany. Ani to však kluky nerozhodilo a stále pokračovali v tlaku a kombinační hře. Co nás však stále trápilo, byla koncovka. Postupně se ve spalování šancí vystřídalo několik hráčů Kuba, Matěj, Adam, Petr, Maksim :-( byla to škoda, přesto oceňuji, že se kluci do šancí dostávali, to je příslib do dalších zápasů. Postupně jsme hru otevírali a otevírali, až se soupeř dostal i díky našim zmatků do ojedinělé šance a nemýlil se. Mrzelo mě, že kluci najednou zpanikařili a jako by se začali bát o výsledek. Na hře to bylo vidět. Chyběla lehkost, hravost, nápad. Přitom měli zápas celou dobu pod kontrolou. Nakonec jsme zápas dotáhli do vítězného konce. To jsme si všichni zařvali :-) Dobrý vstup do jarní části sezóny, ale je to první zápas z deseti. Pokud chceme splnit náš cíl, je potřeba výkon zopakovat i v dalším zápase!

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. S každým hráčem jsem si probral, co bylo špatně, co bylo dobře. Standa 3 - vymýšlel si pěkné průnikové nahrávky, nebál ses hrát, jen bacha na vracení se. Denis 2,5 - sbíráš zkušenosti, zlepšil si důraz, jen bacha na ofsajdy. Vasyl 3 - v prvním poločase jsi svedl hodně silově náročných soubojů, které si zvládnul, i když někdy s pomocí, v druhém poločase se Ti uvolnil prostor pro vyvážení míčů a dobrou rozehrávku. Maksim 3 - výborně čteš hru, dobře míče vyvážíš a konstruktivně rozehráváš. Adam 3 - nastoupil jsi na kraji zálohy a měl jsi ofenzivní úkoly a myslím, že Ti zápas sedl na 1. Bojoval si o každý míč, zapojoval ses do útočení i do bránění. Marek 2,5 - sbírání zkušeností, na zápase MD dobré napadání rozehrávky soupeře, tlačení se do zakončení. Ještě je potřeba zlepšit nabídku, abys byl pro spoluhráče více viditelný. Petr 3 - posunul ses do středu zálohy, kde sis počínal zkušeně. Jsi laděn spíše do defenzivních činností, někdy se zkus s kolegou ve středu dohodnout a vyzkoušej si i vyvezení do zakončení. V druhé půli jsem to dokonce viděl a věřil jsem, že to budeš Ty, kdo prolomí naší střeleckou impotenci :-) Matěj 3 - trochu jsem se bál, že na Tobě bude znát tréninkový výpadek, ale opak byl pravdou. Vymýšlel si průnikovky do zakončení, v pravý čas si dokázal míč přidržet, někdy naopak zrychlit, nebál ses do zakončení. Ivan 3 - opět jsi bojoval jako "lev", jsi rychlý důrazný, nebojíš se hrát. Venca 2,5 - zapojoval ses do kombinace, při přípravných zápasech si nám ukázal, že dokážeš i hrát rameno na rameno, jenže v tomto zápase jsi do kontaktu nechtěl jít. Arsi 3 - druhý krajní záložník a obou úkolů na útočení i bránění ses zhostil na výbornou. Odměnou Ti byl krásný gól. Kuba 2,5 - máš výborné načasování na náběh za obranu, hraješ pravou i levou. Sníženou známku máš jen za to, že si chvíli vypadal jako když si vyfáral! Tak ustaraný. Je potřeba se radovat i ze šancí a v zakončení se uvolnit a zeptat se soupeře "kam to chceš" :-) Zeptáš se příště? Déňa 3 - výborně si zavíral obranu, byl jsi důrazný v soubojích, zajišťoval si spoluhráče, dobře vyvážel míče, když byla nouze, tak sis dokázal pomoci zjednodušením. Dobře diriguješ obranu. Tomáš 3 - výborně si zastoupil nemocného Ondru. Dobře na kluky mluvíš, dobré výhozy, zapojení do rozehrávky. Jsem rád, že v Tobě máme oporu při Ondrově absenci. Ještě bych chtěl ohodnotil i Jiřího 3 - pomohl jsi MD a vedl sis moc dobře. Nebál ses hrát, centroval si a dokonce jsi dal i gól. Průměrná známka týmu je 2,9. Jak už jsem zmiňoval, tak je potřeba pokračovat v kombinační hře, v důrazu, v mikro-regionech, jen je potřeba se zklidnit v zakončení. Ju.

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.