V neděli 15.5.2022 zápas doma s TJ Sokol Stodůlky

17.05.2022 15:56

V neděli 15.5.2022 jsme sehráli domácí zápas se sousedním TJ Sokol Stodůlky. Pro zápas byli nominováni: Ondra D., Standa K., David K., Daniel D., Vasyl G., Maksim I., Adam O., Petr V., Matěj M., Jiří B., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S. Mladšímu dorostu šli v sobotu pomoci Adam O a Arsi B. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 2

Brankář: Tomáš S., gól: Jakub K. (David)

2. poločas      0 : 3

Brankář: Ondra D.

Konečné skóre se zastavilo na domácí prohře 1 : 5. 

Měl to být zápas o posun v tabulce s týmem, který byl před námi. Kluci v kabině vypadali odhodlaně, panovala dobrá nálada. Myslím si, že kluci si uvědomovali, o co se hraje. Do zápasu vstoupili aktivně a opět se snažili hrát fotbal. Soupeř si hru zjednodušoval a brankář dlouhými nákopy vybízel rychlé útočníky k zakončení. Opravdu je patrné, že dost týmů degraduje na fotbal a preferuje hlavně výsledek. V poslední době si často kladu otázku, zda je náš přístup správný. Vždy se s kolegy shodneme, že je, a že budeme pokračovat ve snaze hrát s klukama fotbal. No nic, to byl jen takový povzdech. Bohužel se nám stalo to, že jsme v prvním poločase dávali góly pouze my. Nejdříve Adam přizvedl centr soupeře. Pak se moc pěkně trefil Kuba, který doslova vymetl šibenici. Před koncem poločasu Déňa svedl souboj rameno na rameno se soupeřem ve vápně a když už to vypadalo, že je vyhnán ze střelecké pozice, tak se rozhodl jít do skluzu. Penalta soupeře poslala do vedení. Nic poločas sice skončil 1:2, ale dle průběhu hry nebylo potřeba panikařit. Osobně jsem věřil, že se kluci v druhém poločase o výsledek ještě porvou. Snažili se, kombinovali, ale směrem dopředu to mělo k ideálu daleko. Míče se nám rychle zmiňovanými nákopy vraceli až k obráncům. Bylo vidět, že jim v tak parném počasí docházejí síly. Z toho plynula další chyba v dostupování ve vápně a další gól z řady zbytečných. Co měl však soupeř dobré, bylo zahrávání standardních situací, kdy střílenými centry do vápna hodně hrozili a do konce zápasu se ještě dvakrát prosadili. Byl to silově a fyzicky náročný zápas a myslím, že ho kluci zvládli se ctí. Bohužel si nepomůžeme nějakých jednodušším gólem. V této kategorii si vše musíme vybojovat trpělivostí, kombinací a nějakou překvapivou finální nahrávkou. Rychlostně a silově to jde hodně ztěžka. Tady bych viděl neúspěch v tomto zápase.

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Ondra 2- je stále vidět, že ještě nejsi v původním rozpoložení, rozehra trvala příliš dlouho, ale dobře si mluvil. David 3- dostal jsi tuto známku i přesto, že si obdržel červenou kartu a příští zápas nám budeš chybět. Protože jsi odehrál výborný zápas, kdy ses nebál hrát, hledal si konstruktivní rozehrávkou spoluhráče, byl jsi důrazný v osobních soubojích. To se Ti nakonec stalo osudným :-) Standa 2- podobně jako Ondra, je na Tobě vidět, že Ti chybí tréninky a to jak na herní pohodou, tak fyzicky. Je potřeba ty 3 hodiny týdně nalézt. Co říkáš, půjde to? Dan 2- zahrál sis za dospělé v sobotu a slyšel jsem, že sis vedl dobře. Z toho mám radost. V neděli jsi šel do hry až v závěru zápasu. Maksim 3- bylo by nefér Ti dát nižší známku, protože si pořád chtěl hrát, nabízel ses, vyvážel si míče. Škoda té úspěšnosti nahrávek :-( To vypilujeme, že? :-) Vasyl 3- stejně jako David, chtěl si hrát, nebál ses míč vyvézt, hledal si nahrávkou spoluhráče. Super. Petr 3- v prvním poločase tomu ještě chybělo být trochu výraznější, hlasitější a to se v druhém poločase povedlo. Dobře jsi dostupoval soupeře. Adam 2- bojoval si, snažil ses, ale chyběla tomu větší myšlenka, lepší řešení finální nahrávky. Jiří 3- piloval si lajnu, dával jsi pěkné míče do vápna, bohužel soupeř byl o něco vyšší, takže s takovým soupeře je potřeba si více dovolit do vápna a dostat se do zakončení. Střelu na to máš :-) Matěj 2- podobně jako Adam, chtěl si hrát, ale oproti předchozím zápasům ses míče zbavoval, chyběla mi u Tebe nějaké kulišárna, kterou bys soupeře překvapil. Arsi 2- běhal si, bojoval, ale tak nějak "naprázdno" je potřeba si více zbíhat proti nahrávce a nebýt stále někde v běhu, více se zapojit do kombinace a připravit se do pozice na střelu. Věřím, že to půjde a Ty se konečně prosadíš střelou ze střední vzdálenosti. Dobře zahrávané rohy. Kuba 2- tak nějak si nepřevyšoval výkon dalších hráčů v ofenzivě, přitom máš pravou i levou, což si ukázal při vstřelení gólu, ten byl ukázkový. Postupem zápasu ses ze hřiště pomalu vytrácel. Myslím, že by byla škoda abys hrál beka, ale pokud se tam budeš cítit komfortněji, tak je to alternativa :-) Denis 2- jindy velký pilíř obrany, který hasí vše, co projde za obranu, tento zápas Ti však moc nesedl. Vím, že v zápase jsou emoce, ale vápno je prostě nebezpečná zóna, kde už je skluz velké riziko. I u ostatních standardek to nebylo úplně ono. Tomáš 3- myslím, že si počínáš zkušeně, snažíš se na kluky mluvit, dobře střídáš výhozy s výkopy, ještě si je potřeba více dovolit a vyběhnout při standardkách, ale to si povíme na tréninku. Průměrná známka týmu je 2,4. Vím, že v této sezóně hlavně sbíráme zkušenosti, ale máte za sebou i těžší zápasy, které jste zvládli lépe. Myslím, že je potřeba ještě více se rozmluvit a bavit se fotbalem, vím, že je to s urostlými nakopávači těžké, ale já Vám věřím, Co říkáte, budeme se fotbalem ještě více bavit? :-)

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.