V neděli 16.10.2022 mistrák doma na trávě s FK Újezd nad Lesy

16.10.2022 19:26

V neděli 16.10.2022 jsme sehráli mistrovský zápas s FK Újedz nad Lesy. Pro zápas byli nominováni: David K., Vasyl G., Petr V., Maksim I., Marek Sm., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      2 : 1

Brankář: Tomáš S., góly: Václav J., Matěj M. (Max)

2. poločas      2 : 0

Brankář: Tomáš S., góly: Arsi B. (Kuba, Marek Sm.), Maksim I. (Kuba)

Konečné skóre se zastavilo na domácí výhře 4 : 1. 

Věděli jsme, že i soupeř by rád posbíral další body, proto nás nebude čekat lehký zápas. Bylo nutné navázat na výkony z předchozích dvou zápasů. Bohužel jsem nemohl být s týmem od začátku, ale kolegové Jiří a Vasyl mě v pohodě zastoupili a tým výborně připravili do zápasu. Moc jim děkuji. Dle jejich slov měl zápas od první minuty svou kvalitu a oba týmy se prezentovali konstruktivní hrou. Nám určitě pomohl rychlý gól, když Venca přehodil brankáře. Super. Když pak Matěj přidal druhou branku po nahrávce Maxe, tak už to vypadalo nadějně, ale známe to z předchozího zápasu. Je potřeba stále hrát a neuspokojit se s rychlým vedením. No a opět jsme špatně zareagovali na odražený míč ve vápně a soupeř z dorážky snížil na rozdíl jedné branky. Kluci však stále chtěli hrát fotbal, což bylo důležité. O poločase jsem dostal zprávu o stavu na telefon. Bylo super, že kluci vedli, ale hned mě napadlo, abych je nerozhodil svým příjezdem na začátku druhého poločasu. Musím však říci, že jsem na hřišti viděl odhodlání, radost ze hry a určitě né mančaft, který by si chtěl nechat vítězství vzít :-) Kolegové mě poreferovali o stavu a jejich záměrech a vše bylo takticky zvládnuté na 1 :-) Do hry v tu samou chvíli musel i Déňa, který byl po nemoci pouze v záloze, kdyby se něco stalo. No a David si přivodil zranění v nártu, tak musel do hry také. Kluci makali v duchu "Jeden za všechny, všichni za jednoho". Kombinovali, vymýšleli, mluvili. Super. Soupeř však stále tlačil a bylo vidět, že chce se zápasem stále něco udělat. Znovu to nastalo, kdy se začal uchylovat ke zrychlování hry dlouhými nákopy. Naštěstí bylo vidět, že ani jim to není úplně vlastní a míče začali ztrácet. my jsme mohli vidět sami sebe v minulém zápase, kdy jsme začali také panikařit a míče nakopávat. No a né moc překvapivě kluci udeřili, protože chtěli stále hrát fotbal a nemuseli úplně chvátat. Takže se nebáli míč vrátit na obránce a připravit si lépe útok. No a z jedné takové přímočaré akce, kdy míč šel z nohy na nohu, se Kuba po naražení od Marka dostal za obranu a nahrávkou pod sebe našel ve vápně Arsiho, který už se nemýlil. Paráda. No a v závěru ještě přidal jeden gól Max, kterého našel Kuba po rohu, když si mazaně počkal na zadní tyči. Kluci si myslím zápas moc užili, stejně tak i rodiče a fanoušci. Super. Jen tak dál, jelikož nás v dalších zápasech nečeká procházka růžovým sadem :-) Co říkáte, "popereme" se ještě o nějaké body? :-) Já věřím, že ano. 

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Tím, že jsem nebyl po celý zápas a že kolegové mi říkali na kluky jen samé pozitiva, tak celý tým má 3. Super. Moc Vám gratuluji. Přesto bych přidal některým hráčům hvězdičky za druhý poločas, který už jsem viděl. Takže 3* mají: Max - neúnavně bojoval o každý míč, zaskakoval, vyvážel míč, zklidňoval hru přidržením míče. Super. Matěj - který toho hodně naběhal a bojoval o každý míč a svým nasazením strhával zbytek týmu. Chválím. Petr - výborně četl hru, zajišťoval krajní obránce. Paráda. Kuba - který ve druhém poločase neúnavně zabíhal za obranu a o každý míč bojoval jako lev. Super. Tomáš - sice byl bez výrazu, ale svým "poker-face" působil na tým uklidňujícím dojmem, ale i svými výběhy a sbíráním míčů a výbornou rozehrávkou rukou. Velká pochvala. Průměrná známka týmu je tedy 3,0. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování. Denisovi Vrchotovi díky za odmávání zápasu. Nakonec děkuji Petrovi a Kubovi za pomoc týmu mužů "B", kterému pomhli k bodu za remízu, kdy odehráli v sobotu celý zápas a Kuba dokonce skóroval :-)