V neděli 17.10.2021 mistrák venku na trávě SK Uhelné sklady Praha

18.10.2021 07:10

V neděli 17.10.2021 jsme sehráli venkovní zápas na trávě SK Uhelné sklady Praha. Pro zápas byli nominováni: Standa K., David K., Denis D., Daniel D., Vasyl G., Petros T., Maksim I., Petr V., Adam O., Matěj M., Jiří B., Václav J., Arsi B., Denis J.K. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      0 : 2

Brankář: Petr V., góly: Denis J.K. (penalta), Adam O. (Standa)

2. poločas      0 : 5

Brankář: Petr V., góly: 2x Denis D. (Arsi, Matěj), Matěj M. (Standa), vlastní, Standa K. (Matěj)

Konečné skóre se zastavilo na venkovní výhře 0 : 7. 

I když jsme si před zápasem zopakovali, co vede k úspěchu, jako je týmová spolupráce, pokora, komunikace, dostupování, apod., tak první poločas nebyl úplně to pravé ořechové. Nedokázali jsme se uvolnit, bylo to takové upachtěné. Směrem dopředu jsme chvátali do zakončení, místo abychom se fotbalem více bavili a dali do toho hravost, lehkost. Rozhodčí nechal ostřejší hru, ale s tím bychom se měli "poprat". Myslím, že jsme se tím zbytečně nechali vyvézt z pohody. Do vedení jsme šli z penalty, kdy si Matěj dobře pokryl míč ve vápně. Déňa se nemýlil. Pojistku přidal Adam, po pěkné nahrávce od Standy. Do poločasu však bylo ještě pár minut a nás podržel Petr v bráně, který se mezi tyče postavil při nemoci Ondry a kryjícího se zápasu MD. Petře super. O poločase nebylo potřebovat zvyšovat hlas. Bylo nutné, aby si kluci uvědomili, že je potřeba se uvolnit a začít více kombinovat, více se nabízet, více se rozpohybovat. V poločase jsme udělali dvě změny, kdy šli do hry Jiří a Denis. No a povedlo se. Kluci se uvolnili, začali si zápasu více užívat, míč se přenášel z nohy na nohu, zlepšil se pohyb. To vše přineslo ovoce. Skóre se začalo navyšovat a na tvářích se objevily první úsměvy. Tak si to představuji a druhý poločas jsem si užil i já. Co Vy hoši, taky jste si druhý poločas užili?

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Standa 3 - chtěl jsi hrát, vymýšlel jsi průnikovky, chyběla mi u Tebe střela ze střední vzdálenosti, David 2 - sice chápu, že se Ti proti menším hráčům hraje špatně, ale nemůžeš dopustit, že třikrát Tě takový hráč přehlavičkuje :-( Radu sis vzal k srdci a pak to bylo dobré. Začal sis více dovolovat a vyvážel jsi míče. Denis 3 - do hry si přinesl jednoduchost, hravost a zaslouženě jsi skóroval a nám jsi góly dal ještě větší klid. Super. Daniel 3 - do zápasu jsi vlítnul a chtěl jsi kombinovat, dokonce ses dostal až do zakončení. Vasyl 2 - mrzí mě, že první poločas odehraješ svázán trémou a bojíš se, že něco zkazíš. Druhý poločas ses výborně zapojoval do kombinace a vyvážení míče. Za to chválím. Petros 2 - nechal se zbytečně vyvézt z míry rozhodčím a pak si více diskutoval, než hrál. Zkusil sis posledního, ale nebyl jsi schopen si tam hráče organizovat. Pak ses posunul do zálohy, ale ani tam to nebylo ono. Nedržel si post a zápas jsi odehrál v útoku, i když jsi měl hrát ve středu zálohy. Musíš si na to dát pozor. Souhlasíš? Maksim 3 - prvních pár minut jsi byl "vypnutý" a vypadal jsi, že Tě to nebaví! Po upozornění ses nastartoval a pak už to bylo ono. Opět se začínáš hlasově projevovat a hru si užíváš. Chválím. Petr 3 - byl jsem rád, že si kývnul na to se postavit mezi tyče a vedl sis skutečně dobře. Beru to jako pomoc týmu a jsi platným hráčem i v poli, ale v tomto zápase si týmu moc pomohl. Díky. Adam 2 - chyběla mi u Tebe lehkost, hravost. Vše bylo takové silové, hrál jsi hodně na sebe. Je potřeba si hru více užívat a bavit se jí. Souhlasíš? Matěj 3 - díky nucené čelence jsi byl na hřišti vidět, ale ne jen kvůli ní :-) Bojoval jsi, chtěl jsi hrát, ale lehkost a hravost sis užil až v druhém poločase. Vymýšlel si nahrávky, sám si skóroval, to Tě muselo bavit více. Co říkáš, je to tak? Jiří 2 - nastoupil jsi po dlouhé době a bylo na Tobě vidět, že nejsi rozehraný a bál ses něco vymyslet. To se bude lepšit, každým tréninkem  a zápasem. Ju? Venca 2 - dopředu to bylo dobrý, snažil ses kombinovat, hlásil ses o nahrávku. Ale co to bránění?! Směrem dozadu se Ti moc nechtělo. Bacha na to, jako záložník musíš dopředu i dozadu. Souhlas? Arsi 2 - v prvním poločase jsi zapadl do průměru a nechtěl si hrát. V druhém už to bylo ono. Nebál ses kombinovat, začal si více mluvit, dovolovat si 1:1. Takhle Tě chci vidět, jasný? Déňa 3 - sice si začal ve středu zálohy, abychom si vyzkoušeli i ostatní hráče na jiných postech. Po cca 20 minutách ses vrátil na posledního a bylo to dobré. Četl jsi hru, vyvážel si míče, zahrával jsi standardky, sbíral si výkopy. Super. Dokonce nebyla žádná zásadní chyba :-) Průměrná známka týmu je 2,4. Opět jsme si ukázali, co jak funguje a doufám, že příště si zápas užijeme už v prvním poločase! Co říkáte?

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování, Jiřímu O. za fotky, Vasylovi za odmávání.