V neděli 17.9.2023 mistrovský zápas doma s ČAFC Praha

18.09.2023 07:01

V neděli 17.9.2023 jsme sehráli mistrovský zápas doma na trávě s ČAFC Praha. Pro zápas byli nominováni: Vasyl G., Maksim I., Adam O., Arsi B., Jakub K., Matyáš S., Tomáš S., Adam S., Štěpán Ř., Filip K., Christian De M., Marek Sv., David P., Daniel L. Bohužel na poslední chvíli vypadl ze sestavy nemocný Denis J.K. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      0 : 3

Brankář: Tomáš S.

2. poločas      1 : 4

Brankář: Tomáš S., gól: Arsi B.

Konečné skóre se zastavilo na domácí prohře 1 : 7. 

Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který má dobrý pohyb, aktivní napadání, důraz. Proto bylo nutné chytit začátek zápasu. Řekli jsme si, že se nikam nepoženeme a budeme držet blok, abychom soupeři neumožnili se dostávat do zakončení. Bohužel tato strategie vzala za své hned ve třetí a následně ve čtvrté minutě, kdy jsme po vlastních chybách inkasovali :-( Je to náš opakovaný problém, kdy se nejsme schopni na zápas soustředit od první minuty. Pak už je těžké něco se zápasem udělat, ještě proti takovému soupeři. Po takové sprše jsme se trochu oklepali, ale stále jsme naráželi na individuální chyby, kdy se nám nedařilo zpracovávat míče, chyběl nám pohyb a s tím spojená nabídka. Prostě fotbal se bez pohybu nedá hrát. Dalším naším problémem je nedůraz ve vápně, kdy dostaneme 3 góly z dorážek v malém vápně. Přitom by stačilo míč dostat co nejdále od naší brány a né si hrát ve vápně na fotbalisty. Není to nic, co bychom nemohli vidět třeba v lize. Myslete prosím na to. Co bylo pozitivní, že jste chtěli míče zezadu vyvážet konstruktivně. Avšak jak už jsem říkal, tak nám chyběl pohyb, abychom spoluhráči vytvořili nabídky pro nahrávku či pro nahrávku do trojúhelníku. V druhém poločase jsme měli dobrou pasáž, kdy jsme hráli více na míči, protože jsme nepřetahovali vedení míče, ale dávali si ho rychleji od nohy. No a ejhle, ono to fungovalo, že. Jenže brzo jsme od toho ustoupili a vrátili do tlaku, který na nás soupeř opět vytvořil. Světlým momentem byl přímý kop Arsiho, který po zemi z přímáku skóroval. Zároveň to byl soupeřův první obdržený gól :-) To je ale málo pozitiv za 90 minut. Souhlasíte?

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Vasyl 3 - na kraji zálohy Ti to docela sedlo, byl jsi aktivní, míče ses snažil vyvážet, pomáhal si s obrannými činnostmi. Max 2 - ze začátku jsi měl hodně zkažených finálních nahrávek, ale postupně ses zklidnil, ve druhém poločase už to bylo dobré a byl jeden z mála, který jsi chtěl hrát. Adam O. 2 - jsi rychlý, důrazný, snažil ses hru organizovat, měl by ses vyvarovat té časté hry ve skluzu a měl bys zapracovat na fyzičce. Co říkáš? Arsi 3 - šel jsi do druhého poločasu, jelikož si byl se školou pryč, přesto jsi od první minuty chtěl hrát, nebál ses 1:1, tlačil ses do zakončení. Prosím o přenesení do dalšího zápasu. Slibuješ? :-) Kuba 3 - stal se z Tebe univerzál, kdy odvedeš dobrou práci na posledním, ve středu zálohy i v útoku, ale naklonovat Tě nemůžeme. Bohužel :-( :-) Doufám, že si takovou fazónu udržíš dlouho. Matyáš 2 - bylo na Tobě vidět, že chceš, ale přesto Tě něco svazovalo, limitovalo. Škoda. Je vidět, že se zatím všichni sehráváte a vlastně jsi nedostal pořádnou nahrávku za obranu. Oceňuji Tvojí práci směrem dolu. Tomáš 2 - tentokrát si za výkony z předchozích dvou zápasů zaostal, málo mluvení, nekoncentrovanost a vrcholem byla diskuse se soupeřovo fanynkou. Takhle opravdu ne. Souhlasíš? Adam 2 - je to dvojka za snahu, kdy jsi makal celý zápas. Bohužel jsi po celý zápas bojoval s prvním dotykem :-( Pokud toto zlepšíš, tak to bude výborné a já věřím, že nám to ukážeš hned v dalším zápase. Ruku na to :-) Štěpa 3 - pilná včelička, chceš hrát, nebojíš se hrát, občas je potřeba si pomoci se spoluhráči, abys zbytečně nešel naproti zranění, když jdeš do dvou až 3 hráčů. Věřím, že to zkusíš :-) Dominik 3 - ukázal jsi rychlost, dobře čteš hru, jen je potřeba to ve vápně více "čistit". Po dobrém výkonu dostat 3 góly z dorážek je moc. Co říkáš? Platí to pro celou obranu. Filip 3 - stejně jako Arsi, tak i Ty jsi šel do druhé půle a hned jsi chtěl hrát, kombinoval si, vracel ses při ztrátě míče. Jen tak dál. Christián 3 - byl jsi soustředěný, chtěl si hrát, nepouštěl si soupeře do zakončení. Super. Honza 2 - když to nejde rychlostně, tak je zapotřebí hráče buď zpomalit nebo obrat o míč při zpracovávání nahrávky. Bohužel bylo vidět, jak si necháváš fóra, aby tě hráč nepředběhl, a hráče nedostupuješ. Pro příště je zapotřebí lépe spolupracovat s posledním bekem a společně soupeře zdvojit. Věřím, že to půjde. Marek 1 - tentokrát to nebylo ono. Zápas si odchodil, nešel si do kontaktu se soupeřem, asi jsi měl zbytečný respekt. Co říkáš? Davidovi a Danovi z MD děkuji za pomoc. Líbilo se mi, jak jste očištění od respektu ze starších hráčů a snažili jste se kombinovat, nebáli se hrát. Budu rád, když nám zase někdy půjdete na pomoc :-) Průměrná známka týmu je 2,4. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.

Petrovi, Jiřímu a Kubovi děkuji za reprezentaci mužů. Vaše pomoc je pro tento tým nezbytná a důležitá. Díky :-)