V neděli 24.10.2021 další mistrák doma s Fotbalovou Akademií Praha

25.10.2021 06:51

V neděli 24.10.2021 jsme sehráli domácí zápas s FA Praha. Pro zápas byli nominováni: Standa K., David K., Denis D., Daniel D., Vasyl G., Adam O., Petr V., Matěj M., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K. Mladšímu dorostu šli pomoci Jiří B., Samuel J. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      0 : 1

Brankář: Petr V.

2. poločas      0 : 1

Brankář: Petr V.

Konečné skóre se zastavilo na domácí prohře 0 : 2. 

Měl to být zápas o posun v tabulce s týmem, který byl před námi. Kluci v kabině vypadali odhodlaně, panovala dobrá nálada. Tato pohoda a natěšení se bohužel nepřeneslo na hřiště. Nemohu říci, že by se někdo na zápas vyloženě vykašlal. Chyběl nám však týmový duch. Možná to bylo právě tou přemotivovaností, kdy každý moc chtěl. Nevím?! Každopádně jsme se během celého zápasu nedostali do většího tlaku. Pravdou je, že ani soupeř se nedostával do zakončení. Nebýt nedůrazu v rohu hřiště našich obránců a náhodné střely či odkopu do brankové konstrukce a zad Petra, od kterého se míč odrazil do brány, tak by zápas musel skončit 0:0. Opravdu nehezký zápas. Což jsme pocítili i v tom, že nikdo nefandil. Nebylo čemu. Mě moc mrzí, že i když si vše rozebereme o poločase za stavu 0:1, kdy je vše ještě hratelné, tak nepřijde herně žádná změna! To tam nemusíme být, když nejste schopni změnit ty věci, o kterých jsme se bavily, že nefungovaly! To znamená, že jsme stále dlouho drželi míč, hráli jsme středem hřiště, v zakončení jsme sobci, málo mluvíme, je malá nabídka o nahrávku, malý pohyb. Uvědomuji si, že může přijít horší zápas, ale proč vždy přichází s hratelným soupeřem? Proč si nechceme hrát, proč se nechceme fotbalem bavit? Máte na to odpověď? V úterý se Vás zeptám. 

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. S každým hráčem jsem si probral, co bylo špatně a většina má známku 2. Byly pouze 2 výjimky, které svým přístupem k zápasu vyčnívali Venca 3 - chtěl si hrát, plnil si i defenzivní činnosti a jsi jeden z mála hráčů, kteří si nechají poradit. Chválím. Vasyl 3 - objevil ses pro Tebe v nové roli předstopéra a působil si jistě, zapojoval ses do konstruktivní rozehrávky. Super. Průměrná známka týmu je 2,3 a to i díky tomu, že Sam a Jiří mají také 3, protože jsem na jejich výkon slyšel chválu :-) Vím, že jsme v této sezóně chtěli hlavně sbírat zkušenosti a nechci na to zapomenout, ale když se za celý zápas prakticky nedostaneme do zakončení, tak musíme hledat příčinu jinde. Chci abychom si všichni z tohoto zápasu vzali ponaučení a příště šli do zápasu s větší touhou hrát jako tým a ne jen jako parta jednotlivců. Půjde to? Naše heslo je přece "Jeden za všechny, všichni za jednoho".

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za skromné povzbuzování, i když logicky spíše převládala kritika a byla zasloužená. Edgarovi díky za odmávání.