V neděli 24.4.2022 další mistrák doma s FK Dukla Jižní Město

25.04.2022 20:39

V neděli 24.4.2022 jsme sehráli domácí zápas s FK Dukla Jižní město. Pro zápas byli nominováni: Standa K., David K., Daniel D., Vasyl G., Adam O., Maksim I., Petr V., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 1

Brankář: Tomáš S., gól Standa K. (Matěj)

2. poločas      0 : 0

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na remíze 1 : 1. 

Všichni jsme si dobře pamatovali vyhrocený zápas na Dukle, takže jsme byli připraveni na všechno. Tedy skoro na všechno. Počasí nám moc nepřálo a od rozkopání až do poloviny zápasu pršelo a pršelo. Voda zůstávala stát na hřišti. Takže to zápas malinko ovlivnilo. Přesto jsme to byli my, kdo do zápasu vstoupil aktivně a hned v prvních 20 minutách jsme si vytvořili minimálně 4 tutové šance. Bohužel nám chyběl klid v zakončení, když naši hráči už stáli tváří v tvář brankáři soupeře. Přesto musím kluky pochválit, jak se do šancí dostávali. I soupeř byl trochu zaskočen naší aktivitou. Super. Po této výborné pasáži, kdy jsme si mohli vytvořit náskok, přišel zákonitě malý útlum a soupeř se toho snažil využít. No a při jednom z útoků Ivan na podmoklém terénu neubrzdil před soupeřem a byla z toho penalta. Nebylo potřeba panikařit, protože na zvrat bylo spousta času a kluci se prezentovali dobrou hrou. No a dočkali jsme se brzo. Matěj si u rohového praporku doslova pohrál se soupeřovým obránce a odcentroval na osamoceného Standu. No a ten už to v klidu uklidil do brány. Paráda. Škoda, že neměl více klidu v některé z předchozích šancí. Tak příště, viď? :-) Poločas jsme dohrávali trochu zbrkle, kdy jsme míče nakopávali a on nám na mokrém terénu utíkal a utíkal. Bylo potřeba se vrátit do herní pohody. To se povedlo hned po přestávce a opět to přineslo ovoce a opět jsme si vytvořili pár pěkných šancí. Bohužel se nám lepila smůla na paty. Naše obrana fungovala jak namazaný stroj, takže soupeře do ničeho nepustili. To znamená, že zápas skončil smírně. Kdyby nám to řekl někdo před zápasem, tak bychom to asi brali, ale po zápasu jsem byl trochu smutný, protože kluci si za takový počet tutovek zasloužili vyhrát. Znovu musím kluky pochválit za předvedenou hru na takto těžkém terénu s narostlým soupeřem.

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Standa 2,5 - se svými zkušenostmi je potřeba zachovat klid v zakončení a uvolnit se a třeba se i zeptat brankáře "kam ho chce" :-) Zkusíš to? David 2,5 - šel si do hry až v druhém poločasu, protože si měl 14 dní výpadek kvůli zranění, ale vedl si dobře. Dan 2,5 - opět si sbíral další zkušenosti, kdy ses dostal do hra v závěru zápasu. Vasyl 3 - opakovaně si podal soustředěný výkon, kdy jsi svého útočníka k ničemu nepustil. Super. Ivan 3 - také tak jako Vasyl. U Tebe se mi navíc líbí, že se nebojíš hrát a zapojovat se do kombinace. Chválím. Maksim 3 - snažil ses dirigovat hru, nebojíš se míč vyvézt a zároveň svým pohybem vytváříš mikro-regiony :-) Paráda. Petr 2,5 - v prvním poločase jsi byl malinko zakřiklý nebo spíše hodně zodpovědný směrem dozadu. V druhém poločase už se nebál zapojovat do kombinace a zakládat akce. Příště hned od začátku, ju. Adam 3 - od začátku na Tobě bylo vidět odhodlání, že si jdeš zápas užít. Jezdil si na lajně dopředu, dozadu, chtěl si míč, zapojoval ses do kombinace. Super. Bylo mi líto, že ses za svůj výkon neodměnil gólem. Tak příště. Jiří 3 - druhý krajní záložník a také se mi líbil Tvůj pohyb, důraz v osobních soubojích. Nebál ses hrát a do vápna si dal pár pěkných centrů. Chválím. Matěj 3 - přesně jsi vyhodnotil, co je v takovém zápase na takovém terénu potřeba. Nebál se udělat hráče 1:1, zaseknout míč, podívat se na náběhy a teprve až poté přišla nahrávka. Super. Venca 2,5 - šel si do druhé půle a ze začátku bylo vidět, že si byl promrzlý. Postupně si roztál :-) Myslím, že tento terén Ti mohl sedět, ale při kličkách byl na Tobě vidět respekt ze soupeře. Kuba, Déňa 3 - vezmu Vás dohromady, protože jste fungovali náramně, kde nebyl jeden byl druhý a naopak, výborná spolupráce, čtení hry, konstruktivní rozehrávka, důraz v osobních soubojích. Chválím. Tomáš 3 - výborná rozehrávka rukou i nohou do stran na záložníky, dobře sbíráš míče za obranu. Vím, že jsi byl promoklý, ale příště ještě více mluvit, klukům to pomůže, uvidíš. Průměrná známka týmu je 2,8. Hned ve středu nás čeká další z těžkých zápasů, ale věřím, že se dokážete opět na zápas koncentrovat a zároveň si ho budete chtít užít. Myslím si to správně? :-)

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování i v takovém nečase