V neděli 29.8.2021 první mistrák nové sezóny na trávě venku s Běchovičtí Sršni

30.08.2021 17:41

V neděli 29.8.2020 jsme sehráli první zápas nové sezóny na trávě Běchovičtí sršni. Pro zápas byli nominováni: Marek F., Standa K., David K., Ondra D., Maksim I., Vasyl G., Petr V., Jiří B., Matěj M., Ivan S., Václav J., Samuel J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K. Bohužel ze sestavy před zápasem vypadli Sam i Ivan kvůli nevolnosti. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      3 : 0

Brankář: Ondra D.

2. poločas      2 : 2

Brankář: Ondra D., góly: 2x Standa K. (2x Arsi)

Konečné skóre se zastavilo na venkovní prohře 5 : 2. 

První zápas nové sezóny, která bude pro nás sloužit hlavně k tomu, abychom nasbírali zkušenosti z této kategorie, zlepšili fyzičku a celkově se adaptovali. V prvním poločase bylo vidět, že kluci jsou trochu nervózní z toho, co je čeká, a šli do zápasu s respektem. Vázla nám spolupráce. Hlavní problém jsem však viděl ve špatném dostupování soupeře při přejímání míče. Říkáme si, že soupeř je nejvíce "zranitelný" při přejímání míče, přesto jsme hráče nedostupovali. Soupeř toho využil a dostával se do zakončení, kdy naší branku ohrožoval střelami ze střední vzdálenosti. Postupem času jsme se trochu zklidnili a začali být více na míči, což nám přineslo pár šancí. Bohužel jsme neměli dostatečný klid v zakončení. Soupeř šel do vedení 3:0. Bylo nutné do druhého poločasu něco změnit. Bylo nutné kluky zklidnit a připomenout jim výhody "mikro regionů", které jsme si myslím dobře osvojili na soustředění. No a do druhého poločasu kluci doslova vlítli. Standa se zklidnil v koncovce a rázem jsme se dostali soupeři na dostřel. Snížili jsme na 2:3 po krásných akcích. Kluci rychle kombinovali a soupeř začal panikařit. Škoda, že jasný faul na Standu ve vápně, rozhodčí neposoudil správně. Soupeř z ojedinělé akce navýšil skóre a ukázalo se, že razantní střela ze střední vzdálenosti je velká zbraň v této kategorii. My jsme pokračovali v kombinační hře, ale bohužel nás opět zradila koncovka ve dvou 100% šancích. Avšak herně nešlo klukům nic vytknout. Většina hráčů vydržela vysoké tempo celých 90 minut a na tom se dá také stavět. Takže premiéra sice nedopadla vítězně, přesto budu moc rád, když budeme pokračovat ve hře z druhého poločasu a ono to přinese své ovoce. Co říkáte?

Hodnocení si dnes zjednoduším a známkami ohodnotím celý tým v jednotlivých poločasech, protože všichni hráči se snažili a chtěli hrát. Super. Za první poločas má tým známku 2 za nedostupování, zbytečný respekt. Za druhý poločas máte 3, protože to už byl pořádný fotbal. Všechny chválím, Musím však ještě vypíchnout výbornou kombinaci na pravé straně mezi Davidem, Arsíkem a Petrem, ta byla ukázková. Chválím.

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování. Vaší podporu budeme v této sezóně potřebovat, protože to nebude pro nás jednoduchá sezóna, ale my to i s Vaší pomocí určitě zvládneme. Co říkáte kluci? :-) Edgarovi děkuji za odmávání zápasu.