V neděli 3.9.2023 mistrák doma s FC Přední Kopanina

04.09.2023 07:02

V neděli 3.9.2023 jsme sehráli mistrovský zápas doma na trávě s FC Přední Kopanina. Pro zápas byli nominováni: Vasyl G., Adam O., Ivan S., Matyáš S., Denis J.K., Tomáš S., Adam S., Štěpán Ř., Filip K., Christian De M., Marek Sv., David M., Valentyn T. Bez omluvy nedorazil Jaroslaw B. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      0 : 5

Brankář: Tomáš S.

2. poločas      1 : 0

Brankář: Tomáš S., gól: Adam O. (Déňa)

Konečné skóre se zastavilo na domácí prohře 1 : 5. 

První zápas nové sezóny s nově poskládaným týmem, byl jsem zvědavý, jak se s tím popereme. Na soustředění hráči ukázali svojí sílu, i když vždy až ve druhých poločasech. Nakonec se ukázalo, že se tato situace opakovala znovu. V prvním poločase jsme se báli hrát, báli se něco zkazit. Bohužel nám ani nepomohlo, že jsme brzo, prakticky z prvního protiútoku, inkasovali. My jsme vypadali ustrašeně, vázla komunikace i kombinace. Soupeř postupně navyšoval skóre a my tomu jen přihlíželi. Pár jedinců se snažilo vše zvrátit, ale v kolektivním sportu je důležitý výkon celého týmu. První poločas jsme se moc neukázali :-( O poločase bylo nutné kluky "nakopnout" a vybídnout je k větší aktivitě. Řekli jsme si, že jdeme do druhého poločasu od nuly. Přece jenom si vše teprve sedá a musíme být trpěliví. No a povedlo se. Kluci zvýšili aktivitu, najednou se nebáli jít do soubojů 1:1, zvýšili důraz v osobních soubojích. No a najednou jsme byli více na míči, začali jsme kombinovat, spolupracovat, mluvit. Pravdou je, že soupeř už se nemusel nikam hrnout. Po vstřelení našeho gólu, kdy Déňa kolmicí vyslal Adama O. za obranu. Ten se nemýlil :-) No a soupeř přece jenom začal trochu panikařit. Škoda, že jsme už neměli dalšího hráče na střídání, protože v závěru jsme dohrávali pouze v 10 hráčích. Do dalšího zápasu je potřeba vstoupit aktivně od první minuty. Souhlasíte? Věřím, že ano.

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Dnes to udělám na kategorie, kdy 3 nejlepší nedostane nikdo. Známkou 2 lepší za to, že chtěli hrát, bojovali, nebáli se soubojů, neschovávali se, hodnotím Vasyla, Adama O., Ivana, Denise, Štěpu, Christiana, Marka, Davida a Valentyna (posledním 2 hráčům děkuji za pomoc). Naopak od Adama S., Filipa, Toma, Matyho jsem čekal více po výkonech v zápasech na soustředění. Pojďte si to prostě na hřiště užít a ukažte nám všem, že fotbal hrát umíte. Co říkáte, půjde to? Průměrná známka týmu je 1,7. Je co zlepšovat!

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.