V neděli 4.9.2022 první mistrák doma s SK Junior Praha

07.09.2022 06:58

V neděli 4.9.2022 jsme sehráli domácí mistrák s SK Junior Praha. Pro zápas byli nominováni: Ondra D., Daniel D., Maksim I., Vasyl G., Petr V.,  Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      2 : 2

Brankář: Ondra D., góly: Matěj M., Václav J. (Kuba)

2. poločas      0 : 3

Brankář: Ondra D.

Konečné skóre se zastavilo na domácí prohře 2 : 5. 

Čekal nás první zápas v nové sezóně a hned to byl krest ohněm. Los nám přihrál tým SK Junior Praha, který v minulé sezóně hrát přebor. Myslím si, že tým by měl být po letní přípravě na takový tým připraven a čekal jsem, že se kluci porvou o první body. Bohužel od první minuty bylo vidět, že někteří hráči nejsou v dobrém rozpoložení a všechny míče se od nich odrážely k soupeři. Arsi a Jiří se v průběhu zápasu postupně zklidnili, Kuba měl prostě den blbec. Přesto jsme po prvním poločase drželi nadějný výsledek, kdy nejprve pěknou levačkou srovnával Matěj na 1:1 a takzvaný gól do šatny dal Venca po nahrávce od Kuby. K ideálu měla naše hra daleko. Vše bylo na náhodu, bez obsazování, bez radosti ze hry, bez náběhu, bez mluvení. Soupeř naopak jezdil a snažil se kombinovat. Do druhého poločasu jsme šli od 0 a všechno záleželo jen a jen na nás, jak se dokážeme v druhém poločase zvednout. To však nepovedlo a soupeř postupně navyšoval skóre, z mého pohledu jednoduchými góly. Buď špatným dostoupení a přehozením Ondry nebo špatným vystoupením ve vápně, kdy se odražený míč dostane na kopačky soupeře a my mu dáme prostor pro zakončení. Soutěž teprve začíná, ale je potřeba si z tohoto zápasu vzít poučení a příště se zklidnit a zápas si více užít. Co říkáte?! 

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Ondra 2 - výborně jsi mluvil, dobrá rozehrávka rukou, některé výběhy byly hůře načasované. Daniel 2 - ihned ses zapojil do hry, jen bacha na držení postů, protože ses přesunul úplně na jiný!  Vasyl 2 - dokážeš být pro soupeře nepříjemný, jenže jenom tehdy, když máš hráče dostoupeného. Když mu dáváš prostor pro to, aby se otočil, tak máš pak plné nohy práce hráče dostihnout. Bacha na to. Maksim 2 - bylo vidět, že jsi měl výpadek v tréninku a trvalo Ti, než ses dostal do herní pohody. Postupně ses zlepšoval a nebál ses hrát. Petr 3 - Ty osobně výborný, dobře čteš hru, dobrý odhad na nakopávané míče, nebojíš se míč vyvézt. Jen mi chybí větší dirigování krajních obránců, abys měl co nejméně práce. Jiří 1 - dnes budu na Tebe přísný, jelikož jsi výborně pracoval během přípravy a já se těšil, jak to vše ukážeš v mistráku a Ty jsi nechtěl, abys něco nezkazil. I když se to postupně zlepšovalo. Příště si prosím jdi zápas více užít, zahrát si a neboj se, že něco zkazíš. Ju? Matěj 2 - zvykáš si na nový post ve středu zálohy a je na Tobě vidět, jak chceš, ale je potřeba více míče rozdávat do stran, vymýšlet průnikovky, než se to vše snažit strhnout sám. Pak se stává, že propadáš směrem dozadu. Mysli na to a více se vžij do role toho, kdo míče rozdává a vymýšlí, než to vše rve sám. Jasnačka? Venca 3 - objevil ses v útoku stejně jako v zápase na soustředění a odehrál si výborný zápas. Nebál ses hrát, dovoloval sis, hledal si nahrávkou spoluhráče. Jen tak dál. Arsi 1 - premiéra v roli kapitána nebyla úplně povedená. Byl jsi nějaký svázaný, tvrdý, chyběla Ti lehkost, hravost a na druhou stranu jsi byl hodně naivní nezpevněný v osobních soubojích. Věřím, že to bylo jen výjimka. Co říkáš? Ivan 2 - podobně jako Vasyl, byl jsi hodně lehkovážný a soupeři si nechával moc prostoru a pak si vše hasil na poslední chvíli! Snažil se zapojovat do kombinace, což je super, jen se snaž míč dávat od nohy včas. Díky. Kuba 1 - uvědomuji si, že si začal uprostřed zálohy, kde nejsi úplně zvyklí, ale měl si spousty zkažených jednoduchých míčů, kdy jsi buď špatně zpracoval, nebo nahrál. Opět apel, aby ses do zápasu více uvolnil a šel si zápas užít a bavit se fotbalem. Souhlas? Denis 3 - dobře si zajišťoval střed hřiště, dobře si na spoluhráče mluvil, vyvážel míče, jen centry do vápna neměly potřebnou razanci. Tomáš 2 - šel sis také zaběhat do útoku, snažil ses, ale je vidět, že v poli Ti chybí potřebná praxe. Marek 2 - jsi nový hráč a rychle si osvojuješ systém hry, máš dobrý pohyb, nebojíš se osobních soubojů. Buď trpělivý a ono se to bude zlepšovat. Průměrná známka týmu je 2,1. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.