V neděli 8.10.2023 mistrovský zápas venku na trávě Sokola Kolovraty.

09.10.2023 07:08

V neděli 8.10.2023 jsme sehráli mistrovský zápas venku na trávě Sokola Kolovraty. Pro zápas byli nominováni: Vasyl G., Adam O., Jiří B., Ivan S., Arsi B., Jakub K., Matyáš S., Denis J.K., Tomáš S., Adam S., Štěpán Ř., Christian De M., Filip K., Jan Š. Omluvil se Jarda B. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      3 : 3

Brankář: Tomáš S., góly: Denis J.K., 2x Adam S. (2x Adam O.)

2. poločas      3 : 0

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na venkovní prohře 6 : 3. 

Lepší vstup do zápasu jsme si ani nemohli přát, když jsme v 5 minutě vedli 2:0, kdy se nejdříve z hranice velkého vápna trefil střelou Déňa a následně se po průnikovce od Adama O. trefil křižnou střelou Adam S. Soupeř byl zaskočen, ale dalo se čekat, že se z toho brzo oklepe. Postupně zvýšil obrátky a hra se srovnala. Hra se přelévala. Bohužel soupeř si zlepšenou hrou vynutil zahrávání rohů. No a opět jsme z nich inkasovali. Jednou si Tomáš neudělal dostatečný respekt a soupeřův útočník se prosadil možná i za cenu faulu, ale ten nikdo z rozhodčích neviděl. Za inkasování z druhé standardky mohu já, jelikož jsem odvolal Adama S., aby šel do útoku, protože tam bylo našich hráčů dost, jenže nedošlo k předání hráče a ten zůstal na zadní tyči sám. Za to se omlouvám. Kluky to nesrazilo a stále se snažili si vytvořit šance. Pořád nám ale chybí větší dravost, odvaha a důraz v porovnání se soupeřem. Na tom naše akce končili. Jsme prostě moc hodní :-( Soupeř se také tlačil do zakončení a vynutil si faul za vápnem. Střelec zvolil střelu do strany brankáře a Tomáše asi zaskočil. O to víc jsem byl za kluky rád, že se dvojici Adamů podařilo akci ze začátku zápasu zopakovat, kdy se opět krásně trefil Adam S. po nahrávce od Adama O. Tak zvaný "gól do šatny". Super. Vše bylo otevřené. Bohužel do druhého poločasu jsme vstoupili špatně a soupeř nám během 9 minut odskočil o tři branky :-( Všechny tři střely byly z hranice velkého vápna do protipohybu brankáře. Je nutné dříve vystupovat a nedat soupeři pokoj a hlavně mu nedovolit se otočit a vystřelit. Vždy bychom se měli poučit z chyb a v dalším zápase se takových chyb vyvarovat. Souhlasíte? Zápas jsme dohráli se ctí, ale další změna skóre už nenastala. Nezbývá nám, než se pořádně připravit, namotivovat na dalšího soupeře a jít na hřiště připraven odevzdat maximum, již od první minuty s heslem "jeden za všechny, všichni za jednoho"! 

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Sice je divné, že při prohraném zápase budu některé hráče bodovat plným počtem, ale výkon jednotlivců i týmu byl dobrý, jen se musíme vyvarovat některých zbytečností. Vasyl 3 - dobrý výkon, další zápas, kdy jste hráli jeden na jednoho, v počtu soubojů, které jsi absolvoval, se pak může stát, že přijde faul. Byl jediný avšak opět potrestaný :-( Adam O. 2 - potřebovali jsme do útoku "vítr", který jsi tam přinesl, bohužel jen v prvním poločase. Je potřeba si udělat čas alespoň na jeden trénink týdně. Souhlasíš? Jiří B. 3 - vrátil ses na kraj zálohy a myslím, že to je Tvé místo. Piloval si lajnu, chtěl si hrát, stále ses nabízel, dával jsi lepší centry do vápna, bohužel opět ses nedostal do střely. Tak snad příště :-) Ivan 3 - také jsi svedl hodně soubojů, snažil ses míče vyvážet, nekazil jsi tolik nahrávek. Tak jen tak dál. Arsi 3 - chtěl jsem Tě více dostat do hry, abys musel více makat, a myslím, že se to povedlo. Chtěl si hrát, bojoval si o každý míč. Pár míčů jsi sice ztratil, ale nebylo jich tolik jako v útoku. Věřím, že v dalším zápase se dostaneš třeba i do střely, nebo vymyslíš nějakou pěknou chytrou průnikovku. Kuba 3 - opět si dobře jistil obrannou řadu, nikdo přes Tebe neprošel, jen je ještě potřeba lépe zorganizovat spoluhráče při obsazování při standardkách, věřím, že máš dostatek respektu, aby Tě spoluhráči poslechli :-) Matyáš 2 - vrátil ses do útoku, ale nebylo to úplně ono, po ztrátě míče nebylo vidět, že bys chtěl míč získat zpět, stále si myslím, že je v Tobě více, ale jsi pořád nějak zbytečně svázaný. Pojď si další zápas prostě užít a odmakat. Není žádná ostuda, když se necháš vystřídat dříve, ale necháš na hřišti vše. Půjde to? Denis 3 - dobře jsi vyplňoval střed hřiště, bylo vidět, že první gól Ti dal křídla a po celý zápas ses tlačil do zakončení. Chválím. Tomáš 2 - dobře jsi nacházel spoluhráče, dobře jsi mluvil, nevím, zda nešlo některou ze tří střel v druhém poločase vytěsnit? Adam S. 3 - šel sis to na hřiště užít, chtěl si hrát, nabízel ses a po zásluze ses odměnil dvěma góly. Super. Štěpa 2 - odehrál si dva odlišné poločasy, v prvním jsem Tě na hřišti moc neviděl, neslyšel, ale naopak v druhém, Tě bylo plné hřiště, chtěl si hrát, dovoloval sis, vymýšlel si. Super. Jen příště od první minuty. Souhlasíš? Christian 3 - nahradil si zraněného Vasyla a hned ses zapojil do kombinace. Nebojíš se sehrávat trojúhelníky se spoluhráči, nebojíš se míč vyvézt. Chválím. Filip 3 - také jsi do zápasu vstoupil aktivně, chtěl si hrát, už vidím i malou změnu v důrazu, už nejsi tak hodný :-) Zapojoval ses do kombinace, chtěl si hrát. Super. Honza 3 - zatím to není na celý zápas, ale vždy jdeš na hřiště s odhodláním bojovat za tým, to se mi na Tobě líbí. Věřím, že se budeš dostávat do hry na delší a delší dobu, pokud budeš na sobě stále pracovat. Chválím, jen tak dál. 

Rodičům, kteří dorazili, děkujeme za podporu. 

Nakonec chci poděkovat 3 hráčům (Petr V., Maksim I., Matěj M.), kteří nastoupili do zápasu dospělých a všichni si vedli dobře. Díky.