V neděli 9.10.2022 mistrák venku na trávě Sokol Kolovraty

10.10.2022 06:39

V neděli 9.10.2022 jsme sehráli mistrovský zápas venku s prvním Sokol Kolovraty. Zápas se nakonec hrál na trávě. Pro zápas byli nominováni: David K., Ali W.A., Maksim I., Vasyl G., Petr V., Marek Sm., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 1

Brankář: Tomáš S., gól: Arsi B. (Matěj)

2. poločas      3 : 2

Brankář: Tomáš S., góly: Arsi B. (Kuba), Jakub K., (Arsi)

Konečné skóre se zastavilo na venkovní prohře 4 : 3. 

Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas s kvalitním soupeřem, který je na první příčce naší soutěže, Sokol Kolovraty. Nakonec se hrál zápas na přírodní trávě, což jsme byli moc rádi. Počasí nám přálo, teď už zbývalo dobře vstoupit do zápasu. Na soupeři bylo vidět, že se chce prezentovat kombinačním fotbalem s vysokým napadáním. S tím jsme měli ze začátku trochu problém a inkasovali jsme již v 9 minutě. Kluci však byli soustředění a odhodlání z nich jen sršelo :-) Ano a tak postupně přebírali otěže zápasu a bylo vidět, že soupeř je zaskočený. Najednou akce střídala akci a bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme i my. No a dočkali jsme se, když Matěj našel průnikovkou Arsiho, který nás všechny rozradostnil. Byla to výborná pasáž zápasu. Do šatny jsme šli za stavu 1:1 a vše bylo otevřené. Už v kabině bylo vidět, že tady body nechat nechceme :-) Super. No a do druhého poločasu kluci vlítli, jak uragán a již v 50 minutě Arsi přidal náš druhý gól po nahrávce od Kuby. Vše vypadalo na dobré cestě, kdy se soupeř zatáhl, jenže kluci výbornou kombinační hrou tento val byli schopni překonat. V 58 minutě už to bylo opravdu nadějné, protože Arsi výborně vyvezl míč z naší poloviny a vysunul Kubu, který svou rychlostí zaskočil gólmana, který chyboval a Kuba míč doklepl. Kluci si zápas opravdu užívali a hráli pěkný kombinační a zároveň přímočarý fotbal. Jenže přišla 72 minuta, kdy soupeř zahrával první standardku z půlky půlky. Bohužel jsme nezachytili náběh na první tyč a soupeř se štěstím skóroval. To mu dalo křídla a naopak my jsme se začali třást o výsledek. Nevím proč!!! Nebylo důvodu!!! Do té doby sebevědomý tým, který se fotbalem bavil, se najednou začal míčů zbavovat, odkopávat, chyběla mezihra. Naopak soupeř si to začal zjednodušovat a míče nakopával dopředu. Popravdě, tento styl hry nám nevyhovuje. Možná jsem měl stáhnout někoho do obrany, ale nebyl důvod bránit výsledek, když do té doby kluci hráli jak z partesu. Přišla druhá standardní situace, z hranice vápna a soupeř se trefil náramně. Do konce zápasu zbývalo několik minut a já si říkal, že remíza s prvním a po takovém dobrém výkonu není zase tak špatný výsledek. Jenže jsem se mýlil a po nedorozumění obránce s brankářem  soupeř dokonal obrat a nám zbyly jen oči pro pláč!!! :-( Jojo, je to kulaté, ale někdy i kruté. Jsem však rád, že si kluci vyzkoušeli, že hrát se dá s každým a pokud se budete i nadále prezentovat takovou hrou, tak věřím, že si spravíme chuť hned v dalším zápase. Co říkáte? Já v to věřím, ale na hřišti jste Vy :-)

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. David 3 - jsem moc rád, že jsi opakovaně schopen podávat výborné výkony a k tomu výborně mluvíš na kluky v situacích, kdy většina panikaří. Super. Jen tak dál. Dokonce i auty do nohy už házíš :-) To mě připomnělo, dát Vám všem za to pochvalu, protože díky tomu jsme v 80% pokračovali my a ne soupeř. Ali 2 - je na Tobě vidět, jak moc chceš, ale chybí ti větší klid a pohoda. Budu se opakovat, ale když ve svém plném programu (škola, práce) najdeš čas na trénink, tak se to určitě zlepší. Vasyl 3 - ze začátku si nechával soupeři více prostoru, ale to se zlepšilo, dával sis míče dřív od nohy, a přesto si byl u míče pořád a mohl si vymýšlet nahrávky. Super. Petr 3 - dobře čteš hru, nebojíš se míč i vyvézt, dokážeš být důrazný 1:1, dobře organizuješ zadní řady. Je vidět, že nakopávaná hra Ti nevyhovuje, což chápu. Dobrý výkon. Max 3 - myslím, že sis našel post na kraji zálohy, kde se nebojíš hrát 1:1, akorát na začátku zápasu vedli Tvé nahrávky povětšinou dozadu. To jsme si vysvětlili a pak už si ukazoval svou sílu naplno. Jiří 3* - piloval jsi lajnu nahoru dolu, sváděl si souboje, dovoloval sis, výborné centry do vápna a rohy. Paráda, jen tak dál. Matěj 3 - občas ses snažil míče zrychlovat z prvního doteku, ale nebylo to moc úspěšné. Naštěstí si brzo vyhodnotil, že je lepší míč podržet, udržet soupeře na zádech a počkat na vhodný okamžik k nahrávce. Tam je Tvoje velká síla. Arsi 3* - jako správný kapitán si šel všem spoluhráčům příkladem, ustával si souboje rameno na rameno, míče si vyvážel a vymýšlel si nahrávky, nebál ses do zakončení. Výborný výkon. Chválím. Ale zopakovat :-) Ivan 2 - měl si tréninkovou absenci a chyběla Ti větší jistota na míči. Obranné zákroky dobré, ale v kombinaci to vázlo. Věřím, že se tréninkami vrátíš do herní pohody. Kuba 3 - ve středu hřiště Ti to svědčí a pro soupeřovi obránce jsi postrach svou rychlostí, jen bacha občas se na několik vteřin až minut "vypneš" a nezapojuješ se. Ale chápu, že Tvůj styl je náročný a občas tělo řekne "odpočiň a nežeň se" :-) Déňa 3 - směrem dozadu jsi vypomáhal, nebál se zapojovat do kombinace, opět důrazný v osobních soubojích, ale bacha na komentáře směrem k rozhodčímu!!! Myslím, že bychom takové žluté karty měli pokutovat?! Co říkáš? :-) Někdy po tréninku je potřeba si dát pár centrů!!! Tomáš 2 - měl si pár důležitých zákroků, kterými si tým podržel, ale nechtělo se Ti z brankové čáry! Příště se neboj pro míč si dojít, jsi vysoký a míče dokážeš sbírat i ze vzduchu. Ju. Marek Sv. 3 - vzal sis hodnocení z minulého zápasu k srdci a bylo to na Tvém výkonu znát. Výborně si napadal soupeřovu rozehrávku, nebál ses 1:1, jen se opravdu snaž pracovat na dvouch dotekách, kdy si prvním míč zpracuješ a až druhým nahráváš nebo jdeš do kličky. Uvidíš, že Ti to zvýší úspěšnost :-) Marek Sm. - nehodnocen, protože ještě nebyl 100% zdráv. Průměrná známka týmu je 2,8. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.

Dále chci poděkovat Maxovi, Matějovi, Kubovi i Jiřímu, kteří pomohli v sobotu týmům dospělých, kdy první tři jmenovaní odehráli celý zápas. Což možná v závěru našeho náročného zápasu bylo také možná znát. A to Matěje a Kubu čekaly taneční :-) Vedli jste si dobře i tam.