V soboto 22.4.2023 mistrák doma na trávě s AFK Slavoj Podolí

23.04.2023 21:03

V sobotu 22.4.2023 jsme sehráli mistrovský zápas doma na trávě s AFK Slavoj Podolí. Pro zápas byli nominováni: Daniel D., Petro B., Maksim I., Vasyl G., Petr V., Marek Sm., Yaroslav B., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      2 : 0

Brankář: Tomáš S., góly: 2x Arsi B. (Jiří, Kuba)

2. poločas      2 : 1

Brankář: Tomáš S., góly: Václav J. (Kuba), Jakub K. (Venca, Jiří)

Konečné skóre se zastavilo na domácí výhře 4 : 1. 

Po podzimu jsme měli soupeři co vracet, kdy zápas venku připomínal jiný sport. I soupeřův realizační tým si to připomněl. Udělali jsme pár změn v sestavě a do zápasu jsme šli s velkým odhodláním soupeři vše vrátit a tou sportovní cestou. Kluci makali, zajišťovali se, chtěli kombinovat, chtěli hrát fotbal. Soupeř chtěl hrát také fotbal a hra se přelévala. My jsme šli do vedení, kdy se po křižné nahrávce nemýlil Arsi na zadní tyči. Super. Pak byla dlouhá pasáž, kdy se hrálo spíše uprostřed hřiště. Soupeř se do zakončení moc nedostával a my jsme zase byli zbrklí, nedočkaví. Zdálo se mi, že jsme měli herní převahu, ale bez využití. No a tak se zase objevil Arsík na zadní tyči a po centru od Kuby se nemýlil podruhé. Byl to ten tzv. "gól do šatny". Po přestávce kluci vůbec nepolevili a na soupeře vlítli. Brzo jsme se radovali z dalších dvou gólů. Sice nenastal takový "kolotoč" jako na Junioru, ale kluci nepřipustili žádné drama, i když jednou se soupeři podařilo skórovat. Za tak dobrý týmový výkon jsme se na ně zlobit nemohli. Byl jsem rád, že po náloži na ČAFC se kluci oklepali a svůj výkon zlepšili a fungovali jako jeden tým. To je pak velká síla, když doslova "dýcháte" jeden za druhého, mluvíte na sebe!!! To jsme pak na Vás pyšní a myslím, že nejen my trenéři. Zapamatovat a pokračovat v tom. Jste za?

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Petro 2 - sbíráš zkušenosti, jsi rychlý, ale občas je lepší se pro míč vrátit a lépe si náběh za obranu připravit. Bacha na ofsajdovou hranici!! Vasyl 3 - zodpovědně jsi dostupoval soupeře a odebírání mu míče hned při přejímání nahrávky, míče jsi konstruktivně rozehrával. Jsme všichni moc rádi, že rameno je "jenom" naražené :-) Petr 3 - posunul ses na předstopéra a myslím, že se Ti zápas povedl, dobře jsi vystupoval do nahrávek soupeře, nebál ses hrát a hledal si nahrávkou spoluhráče v záloze či útoku. Jen tak dál. Max 3 - myslím, že to byl dobrý tah Tě dát na posledního, kde jsi spolehlivě odebíral míče ze soupeřových kopaček, jsi rychlý, dobře předvídáš. Chválím. Yarda 2 - stále sbíráš zkušenosti, je potřeba se více rozmluvit, chtít se více zapojovat do kombinace. Jiří 3 - opět jsi piloval lajnu a to nejen směrem dopředu, ale i dozadu, více jsi chtěl kombinovat, nebojíš se hrát. Pokračuj v tom. Ju?! Matěj 2 - shodli jsme se spolu na tom, že jsi byl tentokrát zbytečně zbrklý, chtěl jsi vše zakončovat nepřipravené. Vím, že se Ti to už párkrát stalo, ale také vím, že v dalším zápase nám všem ukážeš svoje silné stránky. Souhlasíš? Venca 3 - prospělo Ti, že jsi šel až do druhého poločasu a do zápasu jsi vstoupil brankou. Pak ses zapojoval do kombinace, nabízel ses, vymýšlel si. Arsi 2 - odehrál jsi dva rozlišné poločasy. V prvním Tě nebylo na hřišti skoro vidět, přesto jsi dal dva góly. Ve druhém už ses zapojoval do hry, nebál ses hrát 1:1, tlačil ses do zakončení. Takže příště hned od první minuty být více vidět. Souhlasíš. Ivan 3 - obranné zákroky výborné, byl jsi důrazný, nebál ses míče vyvážet, kombinoval si. Paráda. Kuba 3 - číhal jsi trpělivě na průnikovou nahrávku, vynikáš svou rychlostí, přesto jsi zachoval velký klid v koncovce a přineslo to své ovoce, co říkáš? Pokračovat v tom. Déňa 3 - začínáš mít velký přehled v dění na hřišti, jsi schopen přenést hru, zklidnit hru, dovolit si 1:1, i když je to ve středu hřiště. Super. Tomáš 2 - v rozehrávce jsi trochu panikařil nebo váhal, začal si na spoluhráče více mluvit, za to chválím. Marek Sv. 2 - bylo na Tobě vidět jak moc chceš týmu pomoci, jenže vše řešit z prvního doteku je těžké i pro zkušenějšího hráče. Zkus si příště přidat jeden dva doteky navíc a uvidíš, že se budeš cítit silnější, jistější. Zkusíš to? Průměrná známka týmu je 2,5. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.

Dále chci poděkovat Maxovi, Arsimu i Déňovi, kteří se zapojili do derby se sousedním Zličínem za tým dospělých A. Všichni jste si vedli dobře. Chválím.