V sobotu 1.4.2023 jsme sehráli první mistrák jarní části sezóny s SK Junior Praha

02.04.2023 08:59

V sobotu 1.4.2023 jsme sehráli mistrovský zápas venku s SK Junior Praha na jejich UMT. Pro zápas byli nominováni: Maksim I., Vasyl G., Petr V., Yaroslav B., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 2

Brankář: Tomáš S., góly: 2x Denis J.K. (Kuba)

2. poločas      0 : 3

Brankář: Tomáš S., góly: Denis J.K. (Jiří), Matěj M., Arsi B. (Matěj)

Konečné skóre se zastavilo na venkovní výhře 1 : 5 a není to apríl :-) 

Po podzimu jsme měli soupeři co vracet. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a brzo už v 6 minutě jsme vedli 2:0, kdy se dvakrát trefil Déňa. Bylo vidět, že to soupeře hodně zaskočilo. No a prakticky hned od začátku zápasu až do jeho konce to hrál, jak přes kopírák-nahrávka na obránce, ten zpět brankáři, který to nakopl až na útočníky. Musím pochválit naše obránce, kteří se s tím opravdu poprali se ctí, i když jsem několikrát v zápase uvažoval o přesunu jednoho hráče na předstopéra. Soupeř měl narostlé útočníky, kteří nás opravdu nešetřili, a po jednom zákroku jsem myslel, že Tomáš dochytal. Jinak dobře pískající trio mladých rozhodčích tento zákrok nepotrestali ani žlutou. Přesto si myslím, že kluci si nenechali nic líbit a i oni soupeři ukázali důraz v osobních soubojích. Soupeři se podařilo do poločasu snížit na 1:2, takže bylo nutné chytit začátek druhého poločasu. Což se úplně nepovedlo a Vasyl si pomohl nedovoleným zákrokem ve vápně. Bylo štěstí, že soupeř byl hodně přemotivován a trefil pouze břevno. To jsme si oddychli. Nakonec se to ukázalo, že to byl zlomový okamžik zápasu. Kluky to ještě více nakoplo a rozehráli opravdu krásný košatý fotbal a soupeř se jen bránil a odkopával. Pak nastala opět výborná 5-ti minutovka, kdy jsme soupeře "zlomili". Nejdříve si na centr naskočil Déňa a dovršil tak hatric. Poté se k přímému kopu postavil Matěj a nedal brankáři šanci. Nakonec si na průnikovou nahrávku naběhl Arsi a dával gól prakticky do prázdné branky. Super pasáž zápasu. Konec zápasu už se odehrával v naší režii a kluci se fotbalem bavili. Paráda.

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Vasyl 2 - ze začátku si nechával soupeři více prostoru a pak si vše "hasil". Tvá velká síla je v dostupování soupeře a odebírání mu míče hned při přejímání nahrávky. To jsi ukázal v druhém poločasu a bylo to super. Příště od první minuty. Petr 2 - dobře čteš hru, byl jsi hodně vytížený, dokážeš být důrazný 1:1, snížení je za malou komunikaci či organizaci zadních řad. Zkus to a měl bys mít míň práce :-) Max 3 - nebojíš hrát 1:1 a míče dokážeš konstruktivně vyvážet, budu rád, když si ve středu zálohy vytvoříš šanci na střelu z vápna. je to jen o Vás, jak spolu dokážete mluvit ve středu zálohy. Yarda 2 - začínáš sbírat zkušenosti, do zápasu ses dostal před koncem. Jiří 3 - piloval jsi lajnu nahoru dolu, sváděl si souboje, dovoloval sis, výborné centry do vápna a rohy. Paráda, jen tak dál. Matěj 3 - Tvá úloha bylo míč podržet a rozdat ne krajní útočníky či záložníky. To se Ti dařilo na výbornou. Odměnil ses krásným přímákem, kterým si přehodil výborně chytajícího gólmana soupeře. Venca 2 - na tréninkách je vidět, jak Tě baví střílet zpoza vápna a dobře to trefuješ, jenže v zápase nebyla vidět ani jedna Tvá střela :-( To je škoda. Byl jsi na kraji útoku, kde se to nabízí. Tak příště. Arsi 2 -na Tobě je vidět, že si jdeš každý zápas užít a nebojíš se soubojů jeden na jednoho. Bohužel jak jsme si řekli o poločase, tak všechny Tvé kličky vedli do středu hřiště. V druhém poločase si začal využívat kraje hřiště a bylo to super. Najednou si přecházel soupeře a měl si spousta času na finální nahrávku. Tak si to zapamatuj! Díky :-) Ivan 3 - obranné zákroky výborné, nebál ses míče vyvážet a zapojovat se do konstruktivní rozehrávky. Líbí se mi, jak si nad věcí :-) Kuba 2 - jsi velký dělník a hodně toho naběháš, je vidět, jak moc chceš, ale někdy je potřeby něco malinko změnit. Takže třeba míč zaseknout, nechat soupeře přeběhnout a jít do kličky sem a tam a Tobě je pak jedno, jestli střílíš pravou nebo levou Zkusíš to v příštím zápase? Věřím, že ano :-) Déňa 3 - odehrál si povedený zápas. Tým jsi zklidnil rychlými góly. V další průběhu zápasu jsi míče vyvážel a rozdával si je na krajní záložníky či útočníky. Jen tak dál. Tomáš 2 - byl jsem rád, že ses oklepal ze zákroku soupeře, měl si pár důležitých zákroků, v některých momentech trochu pozdě reaguješ a pozdě vybíháš. Teď Ti to vycházelo :-), ale v dalších zápasech nemusíš mít takové štěstí. Mysli na to. Marek Sv. 3 - od první minuty, jak jsi vstoupil do hry, tak si makal, napadal si rozehrávku soupeře, zapojoval ses do kombinace. Je na Tobě vidět, jak moc chceš, to je dobrý předpoklad, že se budeš zlepšovat. Není to jen o tom dávat góly, ale o té "špinavé" práci, kdy to na hřišti pro tým odmakáš. Super. Průměrná známka týmu je 2,5. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.

Dále chci poděkovat Ondrovi, Vasylovi a Maxovi za pomoc B týmu mužů. Stejně tak i Matějovi, Arsimu, Kubovi i Déňovi, kteří pomohli zase týmu dospělých A. Všichni jste si vedli dobře a je na Vás vidět, jak zrajete :-)