V sobotu 11.11.2023 mistrák venku na trávě TJ Březiněves.

14.11.2023 06:46

V sobotu 11.11.2023 jsme zajížděli na poslední mistrák podzimu na trávu TJ Březiněves. Pro zápas byli nominováni: Adam O., Jiří B., Ivan S., Jaroslaw B., Matyáš S., Tomáš S., Adam S., Tomáš L., Dominik Š., Štěpán Ř., Filip K., Jan Š., z MD nás doplnili David P. a Kryštof M. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      0 : 0

Brankář: Tomáš S.

2. poločas      3 : 0

Brankář: Tomáš L.

Konečné skóre se zastavilo na venkovní prohře 3 : 0. 

Bohužel už na srazu jsme řešili nepříjemnou situaci, kdy se na poslední chvíli omluvil Ivan a Jardovi jsme museli dokonce několikrát volat, abychom se dozvěděli, že opět na zápas nedorazí. U něj je to opakovaný problém a bude hodně těžké mu v dalších zápasech důvěřovat! Tyto dvě absence zápas hodně ovlivnili, jelikož se mělo jednat o konfrontaci týmů ze spodu tabulky. My jsme řešili nedostatek hráčů a soupeř naopak řešil, zda může vystřídat všech 7 hráčů, které měl připravené. Hodně mu pomohla fúze s nedalekou akademií, která skončila, a najednou mají přetlak hráčů. No nic, pořád jsme přijeli si poslední zápas užít a zabojovat o nějaký bod. Sestava doznala změn, tak abychom vycházeli ze zajištěné obrany, ale zároveň jsme se chtěli tlačit do zakončení. V prvním poločase se obojí podařilo. Obranná řada ve složení Adam O., Dominik a Honza fungovala náramně a soupeře do ničeho nepouštěli. Naopak dopředu se tlačil do zakončení hlavně Jiří, který se nebál 1:1 a střílel ze střední vzdálenosti. Tady byla velká škoda, že jsme neměli v útoku zkušenější hráče, kteří by se tlačili do zakončení, když míče brankaři vypadávali. Přesto se oba benjamínci David i Kryštof do šancí dostali. Už nyní jim děkuji, že nás doplnili a oba se snažili. Super. Ve středu zálohy dobře spolupracovali Štěpa s Adamem S. Proto jsem byl o poločase s předvedenou hrou i výsledkem spokojen. Bohužel jsme nemohli do druhého poločasu vypustit čerstvého hráče, abychom zápas převážili na svou stranu. Byl jsem rád, že nakonec uvolil Tomáš S., že půjde do hry a vystřídal Kryštofa a do brány šel Tomáš L. Hra se stále odehrávala hlavně ve středu hřiště, i když postupně si soupeř mírnou převahu vytvořil, kdy do hry postupně pouště čerstvé hráče. No a cca v 70 minutě zahrával rohový kop, kdy se k odraženému míči dostal soupeř a střelou otevřel skóre. Nebylo na co čekat, tak jsme vyslali Adama O. do útoku, aby se zkusil při své střelecké fazóně dostat do zakončení. To se i povedlo, ale bez gólového efektu. Soupeř měl naopak cestu k naší bráně jednodušší a využil toho. Měl jsem smíšené pocity. Sice přezimujeme na poslední příčce, což není úplně dobré. Ale naopak už jsem viděl sílu některých hráčů 2006, kteří tým SD dorostu potáhnout v jarní části sezóny, za což jsem moc rád. Konečné skóre se zastavilo na prohře 3:0.

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Adam O. 3* - vedl si tým jako kapitán a také jsi tak hrál :-) Šel jsi příkladem, slovně jsi spoluhráče koordinoval, jezdil jsi po zadku. Moc chválím. V závěru jsme Tě chtěli využít i do zakončení a ani tam ses neztratil. Jiří B. 3* - byl jsi nejviditelnějším hráčem, kdy jsi míče vyvážel, dovoloval sis 1:1, střílel jsi, ale nezapomínal jsi ani bránit. Zápas se Ti moc povedl a byla jen škoda, že Ti to tam nezapadlo napřímo :-) Ivan 0 - Ivo mám Tě rád pro Tvůj zápal a nasazení ve hře, ale příště prosím o zaslání omluvy včas! V čase odjezdu už nejsem schopen někoho sehnat jako náhradu. Díky za pochopení. Jarda 0 - dej si prosím pár důležitých otázek: Chci hrát fotbal? Chci hrát zápasy? Chci dělat kolektivní sport? Pokud jsou všechny odpovědí ANO, tak musíš změnit svůj přístup. Je to už po několikáté, kdy jsi nás nechal na holičkách :-( Maty 2 - dle výkonů v předchozích zápasech jsem si od Tebe sliboval, že v tomto zápase bys mohl být klíčovým hráčem. Bohužel se Ti zápas moc nepovedl, špatně si vyhodnocoval, kdy si pro nahrávky seběhnut proti, kdy naopak zaběhnout za obránce, nedařilo se Ti přejít 1:1. Hoď tento zápas za hlavu a do dalších zápasů se více uvolni. Možná si narážel i na špatnou fyzičku, co říkáš? Na té společně zapracujeme v zimní přestávce. Souhlasíš? Tomáš S. 3 - moc zákroků jsi neměl, dobře jsi mluvil, díky za nastoupení do hry. Adam S. a Štěpa 3 - hráli jste spolu ve středu zálohy a bylo Vás oba vidět, chtěli jste hrát, dobře jste oba pracovali dopředu i dozadu. Paráda. Chválím. Škoda jen, že jste se nedostali častěji do zakončení. Jiří veškerou pozornost směrem dopředu strhl na sebe, co :-) Bylo těžké mu nenahrát, když tak moc chtěl míč, ale on vlastně na sebe strhával pozornost a Vy jste oba mohli toho využít v přechodu dopředu. To je jen na zamyšlení do dalších zápasů :-) Tomáš L. - byl jsi více v permanenci, hlavně po obdržené brance. Je vidět, jak chceš všechny míče chytat do rukou, to se mi líbí. Sobotní zápas byl ovlivněn mokrým terénem, takže to pro gólmany bylo těžké a některé střely bylo těžké chytat. To jsme viděli i u brankáře na druhé straně po střelách Jiřího. Je na zvážení, zda některé z míčů nevyrážet. Proberu to s trenérem gólmanů :-)  Dominik 3 - byť pod prášky, ale na výkonu to nebylo znát, myslím, že si měl na sebe soupeřova nejlepšího hráče a uhlídal si ho náramně. když už se dostal za Tebe, tak ses vždy dokázal dostat zpět do souboje. Super. Filip 2 - jde po malých krůčkách vpřed, už je Tě více vidět a slyšet. Pokračuj v tom, ju. Honza 3 - v posledních zápasech si držíš vysoký standard, kdy nevynecháš žádný ze soubojů, ale párkrát si ukázal i velký přehled, kdy jsi naznačil odkop, a přišla klička. Jen tak dál. Je vidět, že si hru užíváš.  

Rodičům, kteří dorazili, děkujeme za podporu. 

Nakonec chci poděkovat 5 hráčům (Petr V., Matěj M., Arsi B., Jakub K., Denis J.K.), kteří nastoupili do zápasu dospělých a všichni si vedli dobře, tedy až v druhém poločase. První byl v jejich podání špatný :-( :-) Díky.