V sobotu 13.4.2024 jsme zajížděli na UMT prvního ČAFC Praha

15.04.2024 07:40

V sobotu 13.4.2024 jsme sehráli mistrovský zápas venku na UMT ČAFC Praha. Pro zápas byli nominováni: Vasyl G., Matěj M., Jiří B., Arsi B., Jakub K., Matyáš S., Tomáš S., Štěpán Ř., Jan Š. a 3 hráči MD David Marc, Valentyn Tepchuk, Štěpán Veselý. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      2 : 1

Brankář: Tomáš S., gól: Jiří B. (Arsi)

2. poločas      1 : 0

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na prohře 3 : 1. 

Zajížděli jsme na hřiště prvního týmu, takže nás nečekalo nic lehkého. Kvůli absenci některých hráčů byli povoláni hráči MD Valtentyn, David a Štěpán. Bylo nutné vycházet ze zajištěné obrany, protože kdybychom se soupeřem chtěli hrát otevřenou partii, tak by se nám to mohlo vymstít. A skutečně, soupeř od první minuty začal tlačit a bylo moc důležité, že jsme tento první velký nápor zvládli. Z naší strany tam byla vidět trochu nervozita, trochu nesehranost, takže první minuty kluci makali spíše bez míče. V 9 minutě šel soupeř dokonce do vedení. Kluky to však nerozhodilo a stále makali a bylo vidět, že se vysokému tempu zápasu začali přizpůsobovat. Z toho plynulo, že jsme začali hrát více na míči a dokonce se těžiště hry přesouvalo ke středu hřiště s občasnými výpady na obě strany. Někteří hráči se objevili na nových postech a měli své úkoly. Jiří šel do útoku a měl "větrat" soupeřovu obranu. Maty se měl více dostat do hry na kraji zálohy. Štěpa dělal "špinavou" práci ve středu hřiště, kde hrál s Matějem, který měl vymýšlet nahrávky za soupeřovu obranu. Všechny tyto úpravy se povedly na 1 :-) paráda. Když k tomu i zbytek týmu na svých obvyklých postech přidal 100% výkon, tak byl výkon celého týmu výborný. No a po pěkné akci se Jiří dočkal ve 23 minutě poprvé a nemýlil se. Super. Mohlo nás jen mrzet, že nedlouho poté se dostal do druhé podobné šance, ale už neměl tolik klidu do zakončení. Už už to vypadalo, že půjdeme do kabin za stavu 1:1. Jenže z posledního závaru před naší brankou, kdy nejsme schopni míč dopravit ven z vápna, tam soupeř míč doslova dotlačil do branky. Škoda. O poločase jsme si řekli, že je potřeba pokračovat ve stejném duchu a čekat na své příležitosti. Jenže hned z první akce jsme inkasovali. Soupeř šel do vedení o dvě branky a myslel jsem, že nás to položí. Opak byl pravdou. Hra dostala ještě větší grády, kluci nebili žádnými otloukánky, ale sami se přesvědčili, že dokáží být v soubojích dostatečně důrazní. To asi soupeř nečekal. Paráda :-) No a začalo to přinášet ovoce. Začalo se nám dařit více se tlačit na soupeřovu polovinu. Mohly nás mrzet neproměněné šanci, kdy Arsi pěkně obstřeloval brankáře, jenže míč se otřel o tyč z vnějšku a v úplném závěru se David dostal k odraženému míči a brankáře také nepřelstil. Sice jsme nebodovali, ale pokud by se nám jako týmu podařilo zopakovat takový výborný týmový výkon s týmy ze středu tabulky, tak bychom nemohli mít tak málo bodů!? :-( :-) Souhlasíte?

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Nebudu každého hodnotit zvlášť, přesto chci moc pochválit hráče MD, kteří se vůbec nebáli hrát a jsou velkým příslibem do budoucna při přechodu do SD. Díky za pomoc. Kromě zmiňovaných 4 hráčů, kterým se zápas moc povedl, bych přece ještě jmenovitě pochválil kapitána Arsiho, který šel opravdu příkladem a Honzu, který hrál v naprosté pohodě a s přehledem, přitom se nebál hrát důrazně. Všechny moc chválím. Celý tým má průměrnou známku 3*. Prosím, pojďme si to v dalších zápasech společně užít! Byl bych moc rád. Co Vy?! :-)