V sobotu 14.10.2023 mistrák doma na trávě s FK Újezd nad Lesy

15.10.2023 08:57

V sobotu 14.10.2023 jsme sehráli mistrovský zápas doma na trávě s FK Újezd nad Lesy. Pro zápas byli nominováni: Maksim I., Petr V., Adam O., Jiří B., Matěj M., Arsi B., Jakub K., Matyáš S., Tomáš S., Adam S., Štěpán Ř., FiliP K., Jan Š., Valentyn T., David P. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      4 : 0

Brankář: Tomáš S., góly: 2x Matěj M. (Jiří, Petr), Adam S. (Max), Adam O. (Matěj)

2. poločas      1 : 1

Brankář: Tomáš S., gól: Jiří B.

Konečné skóre se zastavilo na domácí výhře 5 : 1. 

Do sobotního zápasu jsme šli od první minuty aktivně, chtěli jsme hrát. Myslím si, že soupeř neočekával náš vzdor a přišel mi trochu zaskočený naší aktivitou, ještě když se Matěj po nahrávce od Jiřího trefil do černého hned ve druhé minutě. Jenže známe to, že když rychle vedeme, tak nejsme schopni slibně rozjetý zápas udržet až do konce :-( Jenže na klucích bylo vidět odhodlání a touha po vítězství, takže se dařilo skóre postupně navýšit až na 4:0 do poločasu. To už by musel být velký kolaps, kdybychom připustili obrat. Ten nenastal. I v druhém poločasu byli kluci aktivní, jen už se tolik nehrnuli dopředu a chtěli mít hlavně míč na kopačkách. To je zásadní, protože čím méně je tým na míči, tím dříve opadne zájem s nepříznivým skóre něco dělat. Tady vidím náš problém v předchozích zápasech, že po obdržení branky začneme panikařit a bojíme se kombinovat, hrát a míčů se zbavujeme a běháme bez něj. Zvedněte ruku, koho baví běhat při fotbale bez míče? Věřím, že nikoho z Vás. Takže si to pamatovat do dalších zápasů a pokud to jde, tak se míče lehce nezbavovat a snažit se hrát s ním. Zpět k zápasu :-) v druhé půli už nepadlo tolik gólů, ale ten náš měl váhu zlata, protože se konečně trefil Jiří, což jsme mu všichni přáli a dokonce to bylo slabší nohou :-) Věřím, že i ostatní hráči budou čím dál více využívat "slabší" nohy a nebudou se tím omezovat ve hře. Byl jsem rád, že jsme po nějaké době opět okusili chuť vítězství a bylo vidět, jak jsou všichni hráči šťastní stejně jako my trenéři. Děkujeme a jen tak dál i v dalších zápasech. :-)

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Opět si to dnes ulehčím a všichni hráči mají 3. Jen chci upozornit, že jste všichni makali jako jeden muž a bylo jedno, zda jste 2005, 2006, 2007 a dokonce i 2008. Je to o vašem přístupu, jak si chcete užít zápas, co chcete odvést týmu. Viděl jsem partu lidí, kterým jde o jednu věc a to je si zápas užít a všem přihlížejícím ukázat, že fotbal hrát umíte. Na to myslete v dalších zápasech, ju! Celý tým má průměrnou známku 3.

Rodičům a i ostatním divákům, kteří dorazili, děkujeme za podporu. Je dobré, když hráči na hřišti slyší vaší podporu :-) 

Nakonec bych moc rád poděkoval i všem 4 hráčům (Max, Petr, Kuba, Denis), kteří společně se zbytkem mužstva mužů vybojovali první bod. Byla na celém týmu vidět stejná touha po vítězství jako u Vás. Snad to bude pro nás všechny vodítko do dalších zápasů.