V sobotu 15.4.2023 mistrák venku na UMT ČAFC Praha

17.04.2023 11:55

V sobotu 15.4.2023 jsme zajížděli na mistrák na UMT ČAFC Praha. Pro zápas byli nominováni: Ondra D., Daniel D., Petro B., Maksim I., Vasyl G., Petr V.,  Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Yarda B., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      4 : 1

Brankář: Ondra D., gól: Jakub K. (Matěj)

2. poločas      4 : 1

Brankář: Ondra D., gól: Jakub K. (Déňa)

Konečné skóre se zastavilo na venkovní prohře 8 : 2. 

V tomto zápase jsme chtěli navázat na výkon z předchozího zápasu a odstranit pouze detaily u jednotlivců dle hodnocení. Bohužel to se nepovedlo a naopak náš výkon byl špatný. Vidím dva hlavní důvody našeho nezdaru. První, který jde odstranit je změnit naše myšlení v zápase s takovým soupeřem. Hlavním předpokladem úspěchu v kolektivním sportu, je v kolektivu spolupracovat, dýchat jeden za druhého, bojovat jeden za druhého, chtít se podělit o radost ze hry s ostatními členy týmu. Z mého pohledu jsme se tak neprezentovali a jednotlivci jako kdyby všem chtěli ukázat své dovednosti a ne dovednosti celého týmu. Takže jsme se utápěli v kličkách, míče jsme zbytečně drželi na kopačkách, málo jsme na sebe mluvili, nebo jsme vůbec nechtěli hrát. Každý ať si sáhne na svědomí, do které kategorie patří! Druhým důvodem, který však nemůžeme ovlivnit, byl styl soupeřovi hry, kdy nás vysoko a velmi důrazně napadal. Takže vznikalo hodně kontraverzních situací, kdy některé byly už za hranou a měly se trestat. Netrestaly. Takže hra byla vyhrocená až do konce zápasu. Se stylem soupeřovi hry ani s výkony rozhodčích nic neuděláme. Co můžeme udělat, tak je vrátit se do snahy si kolektivně zahrát fotbal a bavit se tím, jak se spoluhráči kombinační hrou předčím soupeře. Co myslíte, nebude to lepší cesta?! Věřím, že si jí zvolíte do dalšího zápasu :-)

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Všichni hráči mají 1 a uděláme, po společné dohodě, tlustou čáru za takovým zápasem, výkonem. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za fandění a udržení emocí. 

Hráčům, kteří doplnili týmy dospělých v dalších víkendových zápasech, děkuji a chválím je za výborné reprezentování (muži "B" Vasyl, Max, Tomáš, muži "A" Ondra, Matěj, Kuba, Déňa).