V sobotu 22.10.2022 mistrák venku na UMT TJ Sokol Bílá Hora.

23.10.2022 21:39

V sobotu 22.10.2022 jsme sehráli mistrovský zápas venku na UMT TJ Sokol Bílá Hora. Pro zápas byli nominováni: Maksim I., Vasyl G., Petr V., Marek Sm., Matěj M., Jiří B., Václav J., Ivan S., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S., Marek Sv., Ondra D. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 5

Brankář: Tomáš S., góly: Matěj M. (Kuba), 2x Arsi B. (Max, Jiří), Maksim I. (Jiří), Jakub K., (Ivan)

2. poločas      0 : 2

Brankář: Tomáš S., góly: Matěj M. (Kuba), Jiří B. (Petr)

Konečné skóre se zastavilo na venkovní výhře 1 : 7. 

Jak jsme předpokládali, tak se zápas odehrával na UMT, jelikož celé ráno propršelo. Obávali jsme se, že nás čeká zápas se soupeřem, který bude jen nakopávat míče na rychlonohé útočníky podle toho, jak jsme soupeře znali z přípravných zápasů, kdy hrál ještě přebor. Proto jsme posílili zadní řady a zahájili zápas v rozestavení 4-4-2. Soupeř však kombinoval obě varianty, to znamená, že nakopával, ale i rozehrával od obránců. Brzo jsme zjistili, že se nám v obraně ten čtvrtý hráč plete a vysunuli jsme Maxe do útoku. Nám se povedl náramný vstup do zápasu, kdy Kuba vyslal průnikovkou Matěje a ten šikovným obhozením překonal brankáře. Lepší vstup do zápasu jsme si nemohli přát :-) I když už několikrát to bylo ošemetné, tak brzo jít do vedení. Avšak tento zápas jsme prakticky ovládli od této první minuty a drželi vysoké tempo po celý první poločas. Nebýt Déňovo zaváhání těsně před poločasem, tak jsme šli do šatny s luxusním náskokem. Je potřeba se vyvarovat, takových zbytečností a nespoléhat na reakci spoluhráče. Ju. Jinak skóre se v průběhu poločasu navyšovalo ze standardek, kdy už doufám, že minimálně jeden hráč bude trpělivý a bude číhat na zadní tyči, že Arsi :-) Nebo po kombinacích po stranách hřiště. Maxe mohlo mrzet, že se asi 3x dostal do situace 1:1 s brankářem a vždy si situaci zbytečně zkomplikoval. Tvoje škoda, že ses více neodměnil za dobrý výkon a za to, že ses do takových pěkných situací dostal. Jak si říkal, tak si to schováváš na horší zápasy. Beru Tě za slovo :-) Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře. Uspokojeni skórem jsme se přestali hýbat a rázem jsme hráli bez míče. Byl jsem rád, že jste brzo pochopili, že pokud se nebudeme nabízet, mluvit, tak budeme běhat bez míče a to nikoho nebaví, že? Takže postupně jsme opět ovládli dění na hřišti a zkoušeli si rotování míče již od obránců a brankáře. Tím jsme získávali větší a větší prostory pro průnikovou nahrávku. Extrémem byla ulice, kterou vymyslel Petr a přes půl hřiště našel nahrávkou po zemi nabíhajícího Jiřího, který se konečně dočkal a odměnil se gólem za dobrý výkon :-) myslím, že jste takový zápas potřebovali, abyste si vyzkoušeli věci, na kterých dloudobě pracujeme a zjistili, že fungují. Teď už jen přenést takový výkon do dalších zápasů. Souhlasíte? Věřím, že ano.

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Zjednoduším si to, jelikož vše jsme si probrali již po zápase. Takže všichni máte 3. Jsem osobně moc rád, že se poslední zápasy prezentujete dobro hrou, dobrým pohybem, lepší komunikací v rámci mikro regionů, kdy se navzájem zajišťujete popřípadě se měníte v útočných a obranných činnostech. Na tom se dá stavět. Uvidíme, zda budeme výkon schopni zopakovat v dalším zápase. Já věřím, že ano, ale na hřišti jste Vy. Takže se Vás ptám: " zopakujete stejný výkon i v dalších zápasech?" Věřím, že si každý z Vás řekne nahlas ANO!!! :-)

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za úsporné povzbuzování :-)

Dále chci poděkovat Alimu, který pomohl v neděli doma týmu dospělých, kdy hráli s prvním týmem a dlouho to vypadalo, že si neodveze všechny 3 body.