V sobotu 23.9.2023 mistrovský zápas venku na UMT AFK Slavoj Podolí.

24.09.2023 11:53

V sobotu 23.9.2023 jsme sehráli mistrovský zápas venku na UMT AFK Slavoj Podolí. Pro zápas byli nominováni: Vasyl G., Maksim I., Jiří B., Matěj M., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Matyáš S., Tomáš S., Adam S., Štěpán Ř., Filip K., Dominik Š., Jan Š. Na poslední chvíli se omluvil Ivan a opět nedorazil Jaroslaw :-( Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 2

Brankář: Tomáš S., góly: Matěj M., Štěpán Ř. (Jiří)

2. poločas      1 : 1

Brankář: Tomáš S., gól: Štěpán Ř. (Vasyl a Matěj)

Konečné skóre se zastavilo na venkovní výhře 2 : 3. 

Ani my ani soupeř ještě neměl bod, takže se dalo čekat, že oba týmy se poženou za prvním vítězstvím. Naladili jsme útočné rozestavení, abychom od první minuty na soupeře vytvořili tlak. Už už jsem myslel, že tento zápas zvládneme začátek, ale bohužel i nyní se protáhl soupeřův rychlý útočník až do zakončení. Byť byl z úhlu, tak se mu podařilo Toma prostřelit. Je škoda, že si zápas vždycky zkomplikujeme hned na začátku. Ale opačně to také někdy není dobré, když my dáme rychlý gól. Hra se přelévala, u nás mi chyběla větší spolupráce, kombinace. Kluci chtěli, makali, ale chyběl tomu nápad. Soupeř spoléhal na uvedeného hráče a v rozestavení 3 obránci bylo důležité soupeře dostupovat a nedat mu dýchat. Což se dařilo. Super. No a z čista jasna se Matěj dostal do pozice cca 20m od brány a krásně střelou zavěsil srovnávací gól. Paráda. To tým zklidnilo. Soupeř hrál opět důrazně a šel si pro fauly. Musím říci, že tentokrát to mladý rozhodčí zvládl na jedničku a všechny kritiky na jeho adresu trestal kartou. Kluci už více kombinovali, výborně drželi jednotlivé posty. To bylo klíčové, protože soupeř svou kvalitu měl. Pak jsme se dočkali podruhé, když Jiří zavezl po lajně míč za soupeřovu obranu a krásně našel Štěpu, který se nemýlil. Moc pěkná akce. Na klukách bylo vidět, že zápas je to náročný, ale všichni makali a chtěli svým dílem týmu pomoci. Chválím. Skončil poločas a bylo důležité kluky udržet v soustředění a nasazení. To se povedlo a tak jak skončili v prvním poločase, tak pokračovali. Nikdo neměl výraznější převahu. Soupeř více diskutoval s rozhodčím. No a za to chci kluky moc pochválit, že se plně soustředili na hru a vyvarovali se kritice rozhodčího, ale zároveň si nedali nic líbit od soupeře. Opět nastala pasáž bez zakončení, hrálo se mezi vápny. Pak jsme se dočkali zklidnění, kdy po Vasylově autu Matěj dobře zpracoval míč do pohybu a nahrávkou našel Štěpu na hranici vápna a ten na nic nečekal a střelou přehodil brankáře. To bylo radosti. Soupeř začal nervóznět a hru si zjednodušil na nákopy dopředu. Naši obránci se nenudili. Bylo škoda, že došlo k opakovaně špatnému odkopu a soupeř hned trestal. Závěr zápasu byl ve velkém tempu, plný soubojů. Kluci si fakt mákli a skóre udrželi a ukázali nám všem, jakou mají vnitřní sílu a týmového ducha. To je výborný předpoklad do dalších zápasů. Co říkáte, taky jste si to užili, jako my? :-)

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Bylo by nefér vyzdvihovat jednotlivé hráče, protože úspěch v tomto zápase přinesl hlavně týmový výkon všech, kdy každý nějakým způsobem přiložit ruku respektive nohu k dílu :-) Přesto bych trochu vyzdvihl výkon celé obranné řady Vasyl, Kuba a Dominik, kteří si po celý zápas udrželi vysoké nasazení. Celý tým má průměrnou známku 3.

Rodičům, kteří dorazili, děkujeme za podporu. Dneska jste byli opravdu naším dvanáctým hráčem. Děkujeme :-)