V sobotu 30.10.2021 mistrák venku s FAAZ na UMT Zličín.

02.11.2021 21:18

V sobotu 30.10.2021 jsme sehráli venkovní zápas s FAAZ na UMT ve Zličíně. Pro zápas byli nominováni: Standa K., David K., Denis D., Daniel D., Maksim I., Petr V., Adam O., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      7 : 1

Brankář: Tomáš S., gól: Ivan S. (Déňa)

2. poločas      2 : 0

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na venkovní prohře 9 : 1. 

Čekal nás zápas s prvním a my věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. Přesto jsme šli do zápasu s tím, že budeme chtít soupeře potrápit. Jenže soupeř do zápasu doslova vlítnul a brzo šel do 2 gólového vedení umístěnými střelami ze střední vzdálenosti. My jsme působili hodně zaskočeně takovým rychlým průběhem a nedrželi jsme si hráče natěsno, byli jsme v osobních soubojích nedůrazní. Tím jsme soupeřovi rozehrávku hodně ulehčili. Soupeř postupně navyšoval skóre po pěkných kombinacích či pěkné průnikové nahrávce. My jsme se dostávali do kombinace hodně sporadicky. Když už jsme vymysleli i průnikovou nahrávku, tak nám jí přerušil soupeřův brankář, který hrál hodně vysoko. Nakonec jsme se dočkali i my, když po standardce rozehrávané Déňou, hlavou zakončoval Ivan. Super. Přesto už jsme jen korigovali nepříznivé skóre. Do poločasu jsme inkasovali celkem 7 a prakticky bylo po zápase. Ale nebylo :-) My jsme si o poločase řekli, že do druhého poločasu jdeme od 0, bylo však nutné změnit přístup a vyvarovat již zmiňovaným chybám s nedostupováním a nedůrazem. No a myslím si, že jsme odehráli moc pěkný druhý poločas, kdy se hra přelévala a byly i chvíle, kdy byl soupeř i nervózní, že jsme dobře kombinovali a nepouštěli jsme soupeře do zakončení. Super. Před koncem zápasu šel soupeř dokonce do 10, když se Matěj šikovně protáhl kolem soupeřova brankáře, který už ho stačil jen stáhnout! Do konce zápasu už bylo jen pár minut a my jsme si už nedokázali vytvořit větší převahu. Co bylo dobré, že se zápas hrál ve vysokém tempu a kluci fyzicky stačili. Paráda. Pravdou je, že soupeř byl vyspělejší fotbalovější, tvořen byl hlavně z hráčů 2003, 2004 a pár 2005 a dost hráčů už si počínala hodně dospěle. Pro nás to byla opět velká lekce, ze které můžeme v dalších zápasech těžit. Jen je důležité si své chyby zapamatovat a poučit se z nich. Pamatujete si, co jste dělali dobře a co naopak špatně či naivně? Ve čtvrtek se zeptám! :-)

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Standa 2 - sice bylo vidět, že si chtěl hrát, ale to množství kliček do hráče soupeře! Zkus to, co jsme se bavili hned po zápase. Zkusíš to? David 2 - v prvním poločase jsi byl trochu ztracený a nevěděl jsi, koho máš vlastně hlídat. V druhém poločase už to bylo dobré, když jste si navzájem pomohli informacemi, kdo bude hlídat jaké číslo. Příště větší klid v rozehrávce. Ju? Denis 2 - jak hrajeme s těžšími  a těžšími soupeři, tak je vidět, že teprve sbíráš zkušenosti a někdy se zbytečně vysiluješ soubojem, či zbytečně dlouhým vedením míče. Mysli na to a chtěj si hru více užít jako tým! Daniel 2 - nakonec ses dostal do hry a líbí se mi, jak v zápase mluvíš, nabízíš se. Jen tak dál.  Maksim 2 - výborně čteš hru, dobře předskakuješ, ale je zapotřebí se v osobních soubojích více zpevnit. Myslím, že to víš i Ty :-) Petr 3 - naopak u Tebe je vidět, že už jsi to pochopil a měl si pár moc pěkných soubojů :-) Chválím. Dobře čteš hru, akorát spolupráce s Maximem tentokrát tolik nefungovala. Adam 2 - byl jsem moc rád, že si dorazil a do hry ses dostal na druhý poločas. Začal si dobře a aktivně. Postupně bylo vidět, jak Ti docházejí sily. Matěj 3 - objevil ses v útoku, kde jsi měl míč přidržet a počkat na náběhy spoluhráčů. Tvá část úkolu se povedla dobře, kdy jsi skutečně byl schopen míč podržet i přes důraz soupeřových obránců. Bohužel mi chyběly náběhy ostatních spoluhráčů! Doufejme, že příště už lépe využijí této Tvé schopnosti udržet hráče na zádech. Chválím. Jiří 2 - dostáváš se do herní pohody, ale hraješ tak, abys nic nezkazil a zbytečně si hru nekomplikuješ. Přesto bych byl rád, aby ses pokusil více zapojit do kombinace. Co říkáš? Půjde to? Venca 2 - šel jsi do druhého poločasu a myslím si, že si do zápasu vstoupil bez bázně a hned ses zapojil do kombinace. Tak se mi to líbí a jen tak dál. Arsi 2 - objevil ses v útoku a tolik v permanenci či v držení míče si nebyl. Dobře si napadal soupeřovu rozehrávku. Bohužel jsme se nedostali do většího tlaku, kde bys ukázal cit pro zrychlení hry z jednoho dotyku. Tak snad příště :-) Kuba 2 - v prvním poločase ses nechtěl pouštět do osobních soubojů a využít k tomu hru rameno na rameno. V druhém poločase jsi tuto možnost využil a ne jednou :-) a bylo vidět, že Tě to nakoplo a zbytek zápasu sis užil naplno. Déňa 3 - vyvaroval ses zásadních chyb, zkoušel jsi konstruktivně rozehrávat míče. Byl si neustále v permanenci, kdy jsi zabíhal za obránce. Dobře si zahrával standardní situace. Tomáš 2 - byli jsme rádi, že si nám mohl pomoci v bráně. Jenže první poločas jsi měl "zapadlý jazyk" a na hráče jsi nemluvil. V druhém poločase už to bylo výborný a na hře týmu to bylo znát, když si na ně mluvil. Zapamatovat! :-) Průměrná známka týmu je 2,2. Druhý poločas nám ukázal, co je potřeba na tak silného soupeře hrát a já doufám, že si to přeneseme do dalších zápasů. Co říkáte?

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování, Vasylovi jr. za odmávání.