V sobotu 30.4.2022 mistrák venku na trávě SK Čechie Uhříněves.

02.05.2022 15:21

V sobotu 30.4.2022 jsme sehráli venkovní zápas na trávě SK Čechie Uhříněves. Pro zápas byli nominováni: Standa K., David K., Daniel D., Maksim I., Vasyl G., Adam O., Petr V., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Tomáš S. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 0

Brankář: Tomáš S.

2. poločas      1 : 0

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na venkovní prohře 2 : 0. 

Měl to být zápas o posun v tabulce s týmem, který byl před námi. Bohužel už v kabině bylo vidět, že kluci si v předešlých zápasech sáhli na dno a nebylo na nich vidět takové odhodlání, jako v předchozích zápasech. Při absenci Déni i Ondry jsem určil kapitánem Davida, zkušeného komunikativního hráče. V sestavě jsem udělal pár změn, abychom měli připraven širší kádr. Zásadní změnou byl post stopéra a předstopéra. Tam se objevil Petr a Vasyl. Do zápasu jsme sice vstoupili aktivně, ale moc se nám nedařila kombinace, nikdo moc nechtěl hrát. I přesto jsme si v prvním poločase vypracovali pár slibných šancí na to, abychom vstřelili gól. Takže postupně spálil šanci Kuba po průnikovce od Standy, Standa po nahrávce od Matěje, Matěj, když se pěkně uvolnil do vápna a nakonec i Maksim, který si dobře počkal na zadní tyči při našem rohu. No, a když jsme se netrefili my, tak jsme soupeři dali gól na "zlatém" podnosu. Teď už to ví i Petr, že malá domů není úplně řešení :-) Do druhého poločasu měli přinést nový vítr Jiří s Adamem. Bohužel i oni brzo zapadli do průměru. Druhý poločas už bylo vidět, jak se trápíme a nenakopli nás ani malé změny v sestavě. Prostě zápas blbec, chyběla nabídka, radost ze hry, vše bylo upachtěné, což bylo vidět i na tvářích všech hráčů. Nás ještě od většího rozdílu skóre zachránil Tomáš, když vychytal nesmyslnou penaltu Davida, který už byl frustrovaný z neustálých nájezdů soupeře. Na jednu stranu se nedivím, ale je potřeba spoluhráče zkusit vyburcovat, než to řešit takto. To Ty ale víš, viď? :-) Doufali jsme, že to kluky nakopne, ale bohužel. Soupeř se ještě jednou lépe zorientoval v nepřehledné situaci a přidal nám ještě jednu branku. Byl to skutečně těžký týden a asi se dal očekávat útlum. Nyní je potřeba nabrat síly, odpočinout si pár dní od fotbalu a v úterý máme co zlepšovat, co říkáte? Třeba takové zakončení! :-) ve všech třech posledních zápasech jsme to byli my, kdo si vypracoval jako první dobré šance na skórování. No a to by se pak hrálo zbytek zápasu jinak, kdybychom šli do vedení. Nic jdeme dál, souhlaste? :-) 

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. S každým hráčem jsem si probral, co bylo špatně a většina má známku 2. Byly pouze 2 výjimky, které svým výkonem v zápasu vyčnívali Vasyl 3 - myslím, že jsme našli alternativu na postu předstopéra, kde sis počínal zkušeně a nebál ses míče konstruktivně rozehrávat. Chválím. Maksim 3 - i když se týmu nedařilo, tak si celý zápas dokázal být aktivní, chtěl si míče, dovoloval sis. Super.

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za skromné povzbuzování, i když logicky spíše převládala kritika a byla zasloužená. 

Dále bych chtěl poděkovat Vasylovi, Matějovi a Jiřímu, že šli pomoci MD a Matěj je dotáhl hatrikem k důležitému vítězství. A Maksimovi a Arsimu, kteří šli na lavičku "A" mužstva a dostali se i na hřiště a neztratili se. Všem děkuji.