V úterý 6.9.2022 pohárový zápas s FK Slavoj Vyšehrad

07.09.2022 07:02

V úterý 6.9.2022 jsme sehráli pohárový zápas s přeborovým FK Slavoj Vyšehrad. Pro zápas byli nominováni: Ondra D., Daniel D., Maksim I., Vasyl G., Ali W.A., Petr V., Matěj M., Jiří B., Ivan S., Václav J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 3

Brankář: Tomáš S., gól: Jakub K. (Matěj)

2. poločas      0 : 4

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na domácí prohře 1 : 7. 

Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas s kvalitním soupeřem z přeboru FK Slavoj Vyšehrad, který může sáhnout i po hráčích ještě z vyšší soutěže. Již několikrát nám kluci všem ukázali, že se na takový zápas dokáží koncentrovat a podají výborný výkon. Měli jsme za sebou nedělní zápas, který nebyl úplně ideální a bylo potřeba do zápasu vstoupit zodpovědně a s maximálním nasazením všech hráčů. Uzpůsobili jsme rozestavení a udělali pár změn na jednotlivých postech. Kluci do zápasu vstoupili dobře a všichni se snažili držet posty a soupeři se nedařilo kombinací prostoupit. Musel se uchylovat k nákopům na rychlé útočníky. Byl jsem moc rád, že se konečně podařilo párkrát zahrát ofsajd systém a ušetřit tak síly. Soupeř měl svojí kvalitu a Tomáš musel vytáhnout pár důležitých zákroků. Přesto šel soupeř asi ve 20 minutě do vedení, kdy se nám opět nepodařilo dobře odkopnout odražený míč. Kluci zodpovědně plnili své úkoly a bylo na nich vidět odhodlání. Přesto jsme neměli moc času na kombinaci, kdy nás soupeř vysoko napadal. Alespoň v soubojích 1:1 se velká část našich hráčů nebála hrát, což bylo oproti neděli velká změna. Viď Jiří a Kubo :-) Soupeř sice přidal branku, ale my jsme kontrovali a Matěj pěkně vysunul Kubu, který se nemýlil. Důležitý kontaktní gól a hlavně povzbuzení, že se můžeme prosadit. Jenže brzy přišla odpověď, kdy Déňův centr přes celé hřiště zachytil soupeř a prošel až do zakončení. Pro příště poučení, že je lepší některé centry směrovat do lepších méně nebezpečných míst na kraji hřiště. Klukům nešlo nic moc vyčítat, jen Venca byl oproti předchozímu zápasu poloviční. Škoda, kopací techniku máš dobrou. V druhém poločase jsme dlouho drželi soupeře od naší branky a hráli jsme vyrovnanou partii. I když ani my jsme se těžko dostávali do zakončení. Náročným dostupováním soupeře nám postupně docházely síly a soupeř se začal prosazovat a ukazovat svou kvalitu. Přesto jsem byl moc rád, že šel náš výkon od neděle nahoru a i s hodně kvalitním a silným soupeřem jste chtěli hrát fotbal a míče jste jen nenakopávali. Moc Vás chválím. S takovým výkonem byste v neděli neprohráli!

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Ali 2 - díky práci máš absenci na trénincích a je to znát, protože chceš moc hrát, ale chybí Ti větší klid a lehkost. Myslím, že se to zlepší pokud Ti Tvůj plný program umožní jít na trénink. Vasyl a Arsi 2 - kdy jste se postupem času začali vytrácet ze hřiště, i když si uvědomuju, že to byl těžký zápas se spoustou soubojů rameno na rameno a i běžeckých. Venca 1 - při prvním souboji ses dostal do křížku se soupeřovým brankářem. Od té doby ses bál hrát nebo tě něco bolelo? Jenže nic si nesignalizoval. Takže pokud máš nějaký zdravotní problém v průběhu zápasu, tak je potřeba s námi mluvit. Jasný?! Zbytek týmu dostal 3, za svůj přístup k zápasu, kdy jste se plně soustředili na zápas, nebáli se soubojů 1:1, byla vidět větší nabídka, lepší komunikace. Jen tak dál. Průměrná známka týmu je 2,6. 

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování.