Ve čtvrtek 23.9.2021 pohárový zápas s přeborovým FC Přední Kopanina

24.09.2021 15:46

Ve čtvrtek 23.9.2020 jsme sehráli pohárový zápas s přeborovým týme FC Přední Kopanina. Pro zápas byli nominováni: Marek F., Standa K., Denis D., Maksim I., Vasyl G., Petros T., Adam O., Matěj M., Václav J., Samuel J., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S. Na marodce jsme měli Ondru, Davida, Dana, Petra, Marka, Jiřího a Sama. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      2 : 0

Brankář: Tomáš S., góly: Adam O. (Kuba), Jakub K. (Adam)

2. poločas      1 : 1

Brankář: Tomáš S., gól: Petros T. (Marek)

Konečné skóre se zastavilo na výhře 3 : 1. 

Bylo důležité, že jsme si týden vzad vyzkoušeli, že můžeme hrát i s týmem z vyšší soutěže, když jsme sehráli PU se Zličínem. Náš soupeř se pohybuje v horních patrech této soutěže a nás nečekalo nic jednoduchého. Museli jsme trochu přeskupit rozestavení, jelikož někteří hráči byli na marodce. Od první minuty bylo vidět, že si to kluci jdou opravdu užít a pustili se do soupeře bez respektu s chutí hrát. Musím říci, že i soupeř chtěl hrát fotbal a nenakopával míče, jako jsme zvyklí u soupeřů ze soutěže. Dalším důležitým momentem bylo, že se Adam po pěkné nahrávce od Kuby trefil již asi v 5 minutě. To je přesně o tom, jak si říkáme "zápas začíná první minutou". Super vstup. Adam si vyzkoušel, že dokáže dát branku i levou nohou :-) Pak se hra přelévala, ale do zakončení se ani jeden tým nedostával. U nás bylo důležité, že kluci si drželi posty a dobře dostupovali soupeře. Super. Moc se mi líbilo, jak se i pod tlakem nebáli kombinovat. Opět bylo důležité, že se zlepšila přesnost nahrávek. No a jak čas plynul, tak soupeř začínal nervóznět. Ani se nedivím, protože ještě před odchodem na pauzu si Adam s Kubou vyměnili role, kdy Adam nahrával a Kuba zakončoval. Super. Gól do šatny je vždy důležitý. V šatně byly vidět jiskry v očích, jak kluci mají radost ze svého výkonu. Adam musel odjet, takže jsme vystřídali a do hry šel Petros. Byli jsme rádi, že i po pauze kluci chtěli hrát a nepolevovali. Soupeř do druhého poločasu vstoupil hodně odhodlán s nepříznivým skóre něco udělat. No a pěkně nám zatápěli. Obránci jeli na maximum, Tomáš měl pár důležitých zákroků. Moc se mi líbilo, jak se kluci doplňovali, zdvojovali, zaskakovali. Super. Takže se nám podařilo tento nápor ustát a hra se pomalu zase srovnávala. No a jak se kluci vrátili do hry, tak soupeř už byl opravdu nervózní a měl napilno. Došlo k situaci, kdy si Petros výborně pokryl míč a dostal se až za posledního, který byl natolik frustrovaný, že se po Petrosovi ohnal a viděl červenou kartu. Zdálo by se, že je vše na nejlepší cestě k vítězství, ale opak byl pravdou. Docházelo stále častěji k tvrdším zákrokům. Musím kluky moc pochválit, že se nenechali vyprovokovat a zároveň si nenechali nic líbit. Super. Přesto se pár minut před koncem kopala na nás penalta, kterou soupeř proměnil. Ještě, že hned vzápětí Petros po nahrávce od Marka udělal všemu přítrž a vsítil náš třetí gól a bylo po vzdoru :-) Byl jsem na všechny moc pyšný. Pokud budete podávat takový výborný týmový výkon, tak budu spokojen a bude mi to stát více peněz do kasy :-) Kolega Jirka se přidal a Vasyl dal příslib na sobotu :-)

Hodnocení si dnes zjednoduším a známkou ohodnotím celý tým. Máte jasnou 3 :-) bylo důležité, že všichni jste chtěli hrát, doslova jste spolu "dýchali". Moc pěkná podívaná. Bylo by nefér někoho vyzdvihovat, každý svým dílem přispěl k dobrému výkonu týmu, který fungoval, jak namazaný stroj :-) Byl bych moc nerad, kdybychom od takového výkonu ustupovali, a určitě nám to přinese "ovoce" i v soutěži. Já tomu věřím. A vy?

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za povzbuzování. Vaší podporu jsme potřebovali a byla super :-) Díky. Edgarovi za odmávání zápasu, také velké díky.