Ve středu 13.9.2023 pohárový zápas doma s FC Přední Kopanina

14.09.2023 16:13

Ve středu 13.9.2023 jsme sehráli pohárový zápas doma na trávě FC Přední Kopanina. Pro zápas byli nominováni: Vasyl G., Maksim I., Petr V., Jiří B., Matěj M., Yaroslav B., Ivan S., Jakub K., Denis J.K., Matyáš S., Tomáš S., Adam S., Christian De M., Dominik Š., Jan Š., Marek Sv. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      2 : 1

Brankář: Tomáš S., góly: Matyáš S. (Jiří), Matěj M. (Kuba)

2. poločas      3 : 0

Brankář: Tomáš S., góly: Matěj M. (Kuba), Jakub K., Maksim I. (Matěj)

Konečné skóre se zastavilo na domácí výhře 5 : 1. 

Není to dlouho, kdy jsme se stejným soupeřem hráli naposledy. Bylo jim co vracet a na klukách bylo vidět odhodlání. Super. Chtěli jsme nejdříve okouknout, s čím přijel soupeř. Bylo vidět, že přijel se stejným cílem, jako v mistráku a to odvézt si výhru. Po prvním oťukávání se do toho kluci dali a začali být aktivní. To trochu soupeře zaskočilo. Nicméně po průnikové nahrávce jsme udělali podobnou chybu, jako v minulém zápase, kdy jsme špatně dostoupili soupeře při přejímání míče, kdy je nejzranitelnější. Následně jsme zahráli nedovoleně ve vápně a kopala se penalta. Soupeř se nemýlil. Byla teprve 8 minuta, takže nebylo potřeba panikařit. No a ve 13 minutě po centru Jiřího z boku, Maty šikovně změnil směr a brankáři nedal šanci. Super. Kluci pokračovali v kombinační hře, ze které vyplynula další pro zápas důležitá situace.  Matěj vysunul Matyho za obránce soupeře a jejich poslednímu bekovi už nezbývalo nic jiného, než ho faulovat. Jelikož to byl poslední hráč, tak sudí správně tasil červenou kartu. Dalo by se říci, že je po zápase, že si budeme se soupeřem dělat, co chceme. Následně jsme šli dokonce do vedení, když Kuba vyslal Matěje a ten chytře zakončil. Jenže pak se vše zaseklo! :-( Jako bychom se toho zalekli a začali jsme kupit jednu chybnou nahrávku za druhou. Naopak soupeř nás napadal vysoko a vůbec nebylo znát, že jim jeden hráč chybí. Takže jsme se protrápili do konce prvního poločasu. V kabině bylo důležité kluky zklidnit a vybídnout je k větší aktivitě, odvaze, klidu a radosti ze hry. To se nakonec povedlo. Kuba si vyměnil pozici s Petrem s úkolem více podporovat útok. Což se povedlo, když si opět rozuměli s Matějem, který nás uklidnil. Pak už začala hra, kterou jsem si představoval. Mluvení, nabídka, náběhy, snaha o zakončení. Super. To to trvalo. Přesto soupeř zbraně nesložil a stále se snažil být aktivní a dokonce se dostal až do našeho vápna, kdy Tomáš výborným zákrokem doslova sundal míč soupeři z hlavy po centru z boku. Super. Důležitý zákrok. Závěr už jsme dohráli s převahou a do tabulky střelců se zapsal Kuba po individuálním výpadu. V závěru našel Matěj Maxe, který míč uklidil do sítě. Nás mohli mrzet další slibné akce, které skončili mimo branku. Za druhý poločas všechny chválím a doufám, že na tento výkon navážeme. Zapamatujete si ho do dalšího zápasu? Budu doufat :-)

Nyní v krátkosti hodnocení hráčů. Vasyl 2 - celý první poločas jsi byl v permanenci a snažil ses míče vyvážet, někdy jsi vedení míče přetahoval, ale zase někdy si dobře volil centr na útočníky. Stále na Tobě vidím lehkou nervozitu, že něco zkazíš. No bóže. Hlavu za to netrháme. Fakt :-). Max 3 - aktivní, dobře si četl hru a získával míče, dobře jsi vyvážel míče z obrany, někdy to bylo malinko přetažené. Petr 3 - v prvním poločase ses posunul do středu zálohy a na to, že to bylo po dlouhé době, tak sis nevedl špatně. V druhém ses vrátil na stopéra a po počáteční nejistotě, ses rozehrál k dobrému výkonu. Jiří 3 - jezdíš po lajně, tedy hlavně dopředu a dáváš pěkné centry do vápna, někdy si byl blízko zakončení, přesto jsi volil ještě kličku navíc. Zkus si vystřelit ze střední vzdálenosti, nákop na to máš! Zkusíš to? Matěj 3 - děla jsi to co je Ti vlastní, takže si chtěl míč, dokážeš držet soupeře na zádech s hlavou nahoře, což Ti umožňuje vyslat průnikovkou spoluhráče za obranu soupeře. Někdy jsi byl zacílen jen na pravou stranu. Zachovával si klid v koncovce. Jen tak dál. Ivan 2 - máš tréninkové manko, takže si šel do zápasu až do druhého poločasu. Nebojíš se hrát, když ztratíš míč, tak se ho vždy snažíš získat zpět. Chválím. Jarda 2 - jakmile jsi naskočil do hry, tak ses aktivně zapojil do kombinace, nebojíš se 1:1. Super. Kuba 3* - máš tam i hvězdičku, za odehrání velmi povedeného zápasu, kdy jsi byl schopen zajišťovat obranu a ve druhém poločase naopak podporovat útok. Jsi velký univerzál. Chválím. Maty 3 - bylo vidět, že Ti fotbal po krátké pauze chyběl a do zápasu jsi šel aktivně, pro míče jsi chodil, jak za obranu, tak ses pro něj vracel k záložníkům. Dobrý výběr místa. Super. Denis 3 - byl jsi velice aktivní a vymýšlel si kombinace, nebál ses jít do zakončení, ale měl si hodně smůly. Dobrý výkon :-) Tomáš 3* - taky s hvězdičkou za to, že už druhý zápas jsi byl velice koncentrovaný, sledoval si hru, dobře si míče rozehrával, ale co bylo výrazně lepší, byla Tvoje komunikace s týmem, kdy jsi obránce upozorňoval při nedostoupení, tým si povzbuzoval. Velká pochvala :-) Adam S. 2 - měl jsi to těžší, že jsi šel až do druhého poločasu, ale snažil ses zapojovat do kombinace, trochu Ti děla problém důraz soupeře. Myslím, že s Tvými zkušenostmi je potřeba umět také rozdat nebo alespoň čekat souboj a zpevnit se. Na soustředění jsi mi ukázal, že toho mocný jsi. Takže v neděli mi to znovu ukážeš. Souhlasíš? :-) Dominik 3 - je na Tobě vidět, že si na post zametače zvyklí. Dobře si četl hru. Soupeř se přes Tebe nemohl prosadit. Super. Jen tak dál. Honza 2 - umíš se zatvrdit, někdy se trochu více soustředíš na zatvrzení a souboj rameno na rameno, než na jednodušší rychlejší nahrávku na spoluhráče, ale vydržel být soustředěný a už dnes na tréninku jsem viděl, že chápeš sílu trojúhelníků :-) Marek - nehodnocen. Celý tám má průměrnou známku 2,6.

Rodičům, kteří dorazili, děkujeme za podporu. Je dobré, když hráči na hřišti slyší vaší podporu :-) Někteří nás podporovali na dálku a gratulovali po zápase :-) Myslím, že stojí za to jim všem ukázat, že fotbal hrát umíte a jste dobrá parta. Souhlasíte? :-)