Ve středu 27.4.2022 čtvrtfinálový pohárový zápas s SK Hostivař.

28.04.2022 20:15

Ve středu 27.4.2022 jsme sehráli čtvrtfinálový pohárový zápas s přeborovým týme SK Hostivař. Pro zápas byli nominováni: Standa K., David K., Maksim I., Petr V., Vasyl G., Adam O., Matěj M., Jiří B., Václav J., Ivan S., Arsi B., Jakub K., Denis J.K., Tomáš S. Nyní už krátké zhodnocení:

1. poločas      1 : 1

Brankář: Tomáš S., gól: Maksim I.

2. poločas      2 : 0

Brankář: Tomáš S.

Konečné skóre se zastavilo na prohře 3 : 1. 

Kluci přes jeden přeborový tým postoupili do čtvrtfinále poháru, kde nás čekal další přeborový soupeř SK Hostivař. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale kluci už několikrát ukázali, že jsou od toho odproštěni. Již v kabině bylo vidět odhodlání se s vyzrálým týmem, který tvořili hráči 2003-2004, poprat o postup do další fáze poháru. Kluci začali aktivně s chutí si zahrát fotbal. Bohužel soupeř takové odhodlání neměl a prakticky od první minuty pouze nakopával míče dopředu. Obránci měli plné ruce i nohy práce. Přesto se při získání míče snažili ve většině případů konstruktivně rozehrát míče na záložníky a ti pak na útočníky. Nechyběla odvaha na kombinaci, na souboje 1:1, byl vidět důraz, komunikace. Super. Musím kluky pochválit, protože vydrželi s touto snahou hrát fotbal až do poslední minuty. V polovině prvního poločasu jsme bohužel dobře nezachytili soupeře už na polovině hřiště a ten se dostal až do zakončení. Opět musím kluky pochválit, protože nebyly na hřišti slyšet žádné výčitky, ale naopak bylo slyšet slova povzbuzení. Super. No a za pár minut jsme se dočkali i my, když se k odraženému míči dostal Maksim a ten to bez přípravy trefil náramně. Chválím. Pak se hra začala přelévat. Na naší straně, když už se soupeř dostal do zakončení, tak stál dobře postavený Tomáš. Naopak i my jsme si vytvořili pár slibných akcí, kde nám opět chyběl klid v koncovce. Poločas skončil 1:1 a vše bylo otevřené. Do druhého poločasu opět kluci vstoupili aktivně a opět předváděli pěknou kombinační hru. Naopak soupeř začal být nervózní a začal si pomáhat rukama v osobních soubojích. Vysvětlení rozhodčího dodnes nerozumím, ale rozhodl se, že postrčení prostě pískat nebude. Kluci zachovali klid a soustředili se hlavně na sebe. Super. Bohužel po jednom takovém přistrčení, které se mělo pískat, ale nepískalo se, došlo k ostrému souboji Déni s urostlým soupeřem. Náš hráč musel být ze hřiště odnesen. Muselo dojít k malému přeskupení týmu, který fungoval, jak dobře namazaný stroj a bezchybně fungoval až do 80 minuty, kdy se hlavou po standardce prosadil urostlý soupeř. Mrzelo mě to za kluky, ale nedalo nic dělat. Soupeř stihl do konce zápasu přidat ještě jednu branku. Kluci do poslední minuty neopustili snahu si zahrát fotbal. Po konci zápasu, i teď jsou pro mě vítězové kluci, protože se po celou dobu zápasu snažili hrát kombinační fotbal, nebáli se 1:1, mluvili spolu, povzbuzovali se, zajišťovali se, drželi posty, nabízeli se pro míč, vytvářeli přečíslení v mikro-regionech,.... byl jsem na ně moc pyšný. Avšak má to pro Vás i další důsledky! Laťku jste si nastavili hodně vysoko a my budeme doufat, že se Vám podaří ve stejných výkonech pokračovat i nadále. Je to jasný!!! :-)

Hodnocení si dnes zjednoduším a známkou ohodnotím celý tým. Máte jasnou 3* :-) Bylo důležité, že jste všichni chtěli hrát, doslova jste spolu "dýchali". I když někteří hráči nebyli 100% fit viď Adame. Bylo by nefér někoho vyzdvihovat, každý svým dílem přispěl k dobrému výkonu celého týmu. Za Déňu jsem moc rád, že se nepotvrdilo první podezření na zlomeninu.

Rodičům, kteří dorazili, moc děkujeme za podporu. Myslím si, že jste na kluky byli pyšní stejně jako my :-)